Írós bundában sült almakarikák: még melegen forgasd meg őket fahéjas porcukorban
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az írós bunda fűszerektől illatos, a lédús alma édes, mennyei desszert a hűvös napokra.
Vannak azok a bizonyos őszi, téli fűszerek, amelyekből árad a melegség, ilyen a szerecsendió és a fahéj is. Az illatos ízesítők remekül passzolnak az almához, kellemes zamatuk elvarázsolja a kóstolót.
Az alma egészséges és nagyon ízletes gyümölcs, nem csak nyersen finom, sütni és főzni is érdemes vele. Az egyik legegyszerűbb almás édességben a gyümölcs karikára vágva merül el a fűszeres, írós palacsintamasszában, majd forró olajban sül szép aranybarnára. A bundás almakarikák simán porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva is isteni finomak, de ha még különlegesebb ízélményre vágysz, akkor karamell- vagy csokiszószt kínálj melléjük.
A sütésnél erre figyelj
Miután az almakarikát belemártottad a masszába, alaposan rázd le róluk a felesleges masszát, ha túl sok tésztával kerülnek az olajba, akkor nehezebben sül át a bunda és az alma is.
Írós bundában sült almakarikák
Hozzávalók 4 személyre
- 140 g finomliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 500 milliliter író
- 4 db alma
- olaj a sütéshez
- fahéjas cukor
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport, szerecsendiót, fahéjat, cukrot, sót, keverjük egybe.
A tojást és az írót egy másik tálban keverjük össze, majd forgassuk a száraz alapanyagokkal egybe, lágy, sűrű palacsintaszerű masszát kell kapnunk. Ha szükséges, még liszt vagy író kerülhet a tésztához.
A megmosott almát karikázzuk fel, a szeletek közepéből kis méretű pogácsaszaggatóval szedjük ki a magházat.
Az almakarikákat mártsuk bele az írós masszába, majd forró olajban mindkét oldalukon süssük aranybarnára őket.
A sült almakarikákat fahéjas porcukorban forgassuk meg, de házi karamellszósszal vagy csokiöntettel is kínálhatjuk.
Fotó: Getty Images