![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Japán cézár saláta ropogós lazactepertővel - Ez a változat is nagyon finom
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a recept bár sok összetevőből áll, egyáltalán nem bonyolult. A japán konyha jellegzetes ízei köszönnek vissza Maki Stevenson, hazánk népszerű japán séfjének receptjéből.
Három elemből áll össze a recept: az öntetből, a salátából és a lazactepertőből. Utóbbi alatt ne a mi klasszikus, apró, ropogós darabokból álló töpörtyűnkre gondoljunk, hiszen ez nem zsíros részekből, hanem lazachúsból készül.
A legkülönlegesebben hangzó alapanyagok is könnyedén beszerezhetőek, a selyemtofu, az algalap és a miso a szupermarketek nemzetközi konyha részlegén is megtalálható.
Nagyobb előkészületekre nincsen szükség ehhez a recepthez, a lazac marinálása tart benne a legtöbb ideig, ami 15 perc. Az öntethez selyemtofura van szükségünk, ez blansírozva kerül a szószba. A blansírozás azt jelenti, hogy az alapanyag rövid hőkezelést kap, pár percre forró, lobogó vízbe mártjuk, majd rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük. A selyemtofu nagyon jól átveszi a fűszernövények ízét, ezért jó választás az öntet részeként.
Japán cézár saláta
![japáncézárrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291003/29100369_424e837843f0ddf5ef7d2f383cea3aea_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
Öntethez
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál fehér miso paszta
- 4 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál umeboshi (japán szilva) paszta
- 2 teáskanál shoyu (japán) szójaszósz
- 60 gramm selyemtofu (blansírozva)
- 12 evőkanál extra szűz olívaolaj
Salátához
- 2 csésze kruton
- 2 fej római saláta
- 1 darab nori (alga) lap
Lazactepertőhöz
- 2 szelet lazacfilé
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál vodka vagy szaké
- 1 evőkanál lime- vagy citromlé
- ízlés szerint lime vagy citrom héja
- ízlés szerint olaj sütéshez
- ízlés szerint keményítő panírhoz
Elkészítés:
Az öntet minden hozzávalóját tegyük egy tálba, és botmixerrel pürésítsük simára.
A lazacszeleteket vágjuk félbe. A szójaszósz, a vodka, a citromlé és citromhéj elegyében 10-15 percig marináljuk a lazacot. Papírtörlővel töröljük őket szárazra, vágjuk kisebb csíkokra, forgassuk keményítőbe, majd rázzuk le a felesleges keményítőt. 5 percig hagyjuk pihenni. 160°C-os olajban süssük aranybarnára.
Az algalapot csíkozzuk fel vagy morzsoljuk össze, a római salátát aprítsuk fel. Tálaljuk a salátát az öntettel, a tetején a lazactepertővel, a krutonnal és az algával.
Fotó: Noguchi & Peters Kft.
Olvasd el ezt is!