7 laktató szendvics, ami ebédre is jó, ha nincs kedved főzni - Nincs velük sok munka
Egy finom szendviccsel akár az ebédet is kiválthatod. Mutatunk néhány tippet az elkészítéshez.
Jéghideg tejszínhab, szezonális gyümölcsök és kenyér, ezek a japán szendvics hozzávalói, melynek garantáltan a rabja leszel!
Japánban új őrület tombol, mellyel minden kávéházban és cukrászdában találkozhatsz, ha épp az országban jársz. Persze a finomságot otthon is össze lehet dobni, méghozzá nagyon egyszerűen. A szemet gyönyörködtető japán gyümölcsös szendvics sok tejszínhabbal és szezonális gyümölcsökkel készül. A gyerekek garantáltan odalesznek érte, és persze a felnőttek is ámulni fognak, milyen finom is a különleges szendvics.
Nagyon fontos, hogy a gyümölcsök egyforma méretűek legyenek, és úgy pakold a szendvicsbe őket, hogy amikor felvágod, szépen látszódjanak. Ha pedig kreatív vagy, különböző mintákat rejthetsz a szendvicsek belsejébe.
A hideg habtejszínt öntsük keverőtálba, és verjük kemény habbá, miközben a cukrot adjuk hozzá.
A kenyérszeletek szélét vágjuk le.
A választott gyümölcsöket pucoljuk vagy mossuk meg, és töröljük szárazra. Vágjuk azonos méretűre.
Összeállítás:
Vegyünk magunk elé egy szelet kenyeret, kenjük meg vastagon tejszínhabbal, majd tegyünk rá ízlés szerint gyümölcsöt (aszerint, hol fogjuk majd félbevágni a szendvicset), majd a gyümölcsök tetejére kenjünk ismét habot. A szendvicset kenyérrel zárjuk.
A szendvicseket szorosan csomagoljuk fóliába, majd tegyük hűtőbe 1 órára.
A hidegen töltött pihenő után a szendvicseket vágjuk félbe és kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu