
Japán rántott hús, ami után a magyarok is megnyalják mind a tíz ujjukat
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Kiadós, de könnyed paradicsomos csirkeragu: finom ebéd gyorsan

Mogyoróvajas fagyi kevés hozzávalóból: fagyigép nélkül készül

Gyors spenótos, feta sajtos tekercs: leveles tészta az alapja

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül

Fűszeres szűzpecsenye vele sült zöldségekkel: szinte szétomlik a hús
A japán rántott hús miso szósszal, eredeti nevén Miso Kushi Katsu, egy isteni finom fogás, amelynek receptjét hazánk egyik legismertebb japán séfje, Maki Stevenson küldte el nekünk.
A japán rántott hús különlegessége abban rejlik, hogy nem hússzeleteket panírozunk be, hanem nyársra húzott felkockázott húst, ráadásul duplán. Készíthetjük a receptet sertéskarajból és lapockából is, a lényeg, hogy fel lehessen vágni nagyobb kockákra.
A rántott hús elkészítéséhez nincsen szükség extra alapanyagokra, mindent könnyedén be tudunk szerezni a nagyobb üzletekből. Az édes miso szószhoz viszont - magától értetődően - misóra és mirinre van szükségünk, számos ázsiai és specifikusan japán fűszerbolt érhető el a nagyobb városokban, úgyhogy ezeket sem nagy fáradság beszerezni, ráadásul sokáig használhatók.
Az édes, cukros szósz nagyon jól passzol a sós, fűszeres húshoz, szuperül kiegészítik egymást. Ehetjük ezt az ételt csemegeként, csak így önmagában, de rizzsel kiegészülve tökéletes főfogás is lehet. Ha a nyársat beáztattuk és a húst előkészítettük, akkor már nincsen sok dolgunk, megsütjük a húst olajban, a szószt kikeverjük. Egy japán sör a lehető legjobb választás mellé.
Japán rántott hús édes miso szósszal

Hozzávalók 8 adaghoz
- 2 kilogramm sertéskaraj vagy lapocka
- 1 csésze liszt
- 3 darab tojás
- 1 csésze panko morzsa
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- ízlés szerint olaj
- 0.75 csésze miso
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál mirin
Elkészítés:
A szósz elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat egy kis lábasban, és alacsony lángon főzzük addig, amíg aromás illata lesz. Ha túl sűrűnek tűnik, adjunk még hozzá egy kevés vizet.
Fotó: Noguchi & Peters Kft.