![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zöldfűszeres joghurtban sült csirkecomb: szaftos, ízletes fogás kevés munkával
![joghurtoscsirkecomb](https://kep.index.hu/1/0/3841/38417/384172/38417273_2931031_8ce8a32c56604cdec85c94321d334ccc_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A joghurttól picit fanyar, a zöldfűszerektől friss, a sajttól pedig ízletes a szósz, ráadásul nagyon szaftosan tartja a húst is.
Ha szereted az egyszerű és gyors tepsis recepteket, de kipróbálnál egy kicsit különlegesebb változatot is, fűszeres tejföl helyett joghurtban süsd a csirkecombokat. Krémes, sűrű görög joghurtot érdemes választani hozzá, amelyet különböző friss zöldfűszerekkel ízesíthetsz, lehet az petrezselyem és snidling, de akár kapor vagy menta is.
A joghurt és a fokhagyma kéz a kézben járnak, azonban én most nem a szószba kevertem bele a hagymát, hanem a húst ízesítettem vele, a sütőben úgyis összeérnek az ízek. A citrom is jól passzol a joghurthoz, azt azonban nem árt észben tartani, hogy a joghurt is picit savanykás, fanyar, más lesz a végeredmény, mint tejföllel, úgyhogy az ízlésedtől függően el is hagyhatod belőle a gyümölcsöt.
Első körben fólia alatt süsd a húst: ne ijedj majd meg, ha az idő letelte után vizesnek, hígnak látod a szószt, szórd rá a reszelt sajtot, majd tedd vissza fedő nélkül 20-25 percre, szépen besűsűrödik majd. Ha még szilárdabb, szinte pudingos állagú mártást szeretnél, akkor pedig keverj a joghurtba 1-2 tojást is, mielőtt a csirkére öntöd, úgy picit tömörebb, szinte szeletelhető lesz.
Joghurtban sült csirkecomb
![joghurtoscsirke3](https://kep.index.hu/1/0/3841/38417/384172/38417283_45abe54086d877200dca7f1e3dfdf05f_wm.jpg)
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 400 gramm görög joghurt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék snidling
- 1 teáskanál citromlé
- 150 gramm sajt (gouda)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, majd vagdossuk be a hús vastagabb részét. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, majd dugdossuk a bevágásokba a fokhagymaszeleteket.
Tegyük az előkészített combokat egy 20x25 centis tepsibe.
A görög joghurtot keverjük össze a kétféle zöldfűszerrel és a citromlével. A sóval és a borssal óvatosan bánjunk, ha jól befűszereztük a húst, a szószt már nem feltétlenül szükséges. Ha sűrűbb szószt szeretnél, keverj bele 1 egész tojást is.
Borítsuk a combokra a joghurtot úgy, hogy mindet bevonja, majd fedjük le alufóliával és toljuk a sütőbe 40 percre.
Ha megpuhult a comb, szórjuk rá a sajtot, majd toljuk vissza fólia nélkül még 20-25 percre.
Frissen, melegen, rizzsel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!