Elronthatatlan áfonyás muffin: a tésztája harmadnap is puha

Joghurtos, áfonyás muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffin tésztája a joghurttól lesz ellenállhatatlanul bársonyos, melyben az áfonya kissé édes és savanykás zamata is képviselteti magát.

Muffint sütni egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak. A finomság ezerarcú, mivel rengetegféle változatban kipróbálható. Érdemes a puha tésztát gyümölcsökkel dúsítva is letesztelni, sokkal mutatósabb és finomabb lesz tőle.

A muffin bármilyen gyümölccsel gazdagítva tökéletes. A legjobb, ha szezonális, friss alapanyagból készül, de mirelitből, befőttből vagy aszaltból is kivitelezhető. A finomság strapabíró, így uzsonnára vagy piknikre is elcsomagolható. Ha azonban vendégvárónak készíted, akkor érdemes valamilyen krémmel megkoronázva kínálni, úgy még csodálatosabb.  

Joghurtos, áfonyás muffin

Joghurtos, áfonyás muffin ct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 darab tojás
  • 2 dl görög joghurt
  • tej szükség szerint (opcionális)
  • 25 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát.

A puha vajat egy másik keverőtálban a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután a tojásokat egyenként keverjük a masszához.

A lisztes keveréket adjuk a tojásoshoz a joghurttal együtt, majd keverjük csomómentesre a masszát. Ha szükséges, akkor tejjel lazítsuk a tésztát.

A sima masszába a megmosott, lecsepegtetett áfonyát is forgassuk bele.

A muffinformát béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát.

A muffinokat 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük