Elronthatatlan áfonyás muffin: a tésztája harmadnap is puha
A muffin tésztája a joghurttól lesz ellenállhatatlanul bársonyos, melyben az áfonya kissé édes és savanykás zamata is képviselteti magát.
Muffint sütni egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak. A finomság ezerarcú, mivel rengetegféle változatban kipróbálható. Érdemes a puha tésztát gyümölcsökkel dúsítva is letesztelni, sokkal mutatósabb és finomabb lesz tőle.
A muffin bármilyen gyümölccsel gazdagítva tökéletes. A legjobb, ha szezonális, friss alapanyagból készül, de mirelitből, befőttből vagy aszaltból is kivitelezhető. A finomság strapabíró, így uzsonnára vagy piknikre is elcsomagolható. Ha azonban vendégvárónak készíted, akkor érdemes valamilyen krémmel megkoronázva kínálni, úgy még csodálatosabb.
Joghurtos, áfonyás muffin
Hozzávalók 14 darabhoz
- 25 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 darab tojás
- 2 dl görög joghurt
- tej szükség szerint (opcionális)
- 25 dkg áfonya
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát.
A puha vajat egy másik keverőtálban a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután a tojásokat egyenként keverjük a masszához.
A lisztes keveréket adjuk a tojásoshoz a joghurttal együtt, majd keverjük csomómentesre a masszát. Ha szükséges, akkor tejjel lazítsuk a tésztát.
A sima masszába a megmosott, lecsepegtetett áfonyát is forgassuk bele.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát.
A muffinokat 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-11 09:36:01
-
2024-03-30 11:08:01
-
2024-03-19 09:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!