
Selymes és vitamindús avokádókrém a joghurt lágyságával

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

8 szuper, változatos recept főtt tojással: a salátától a fasírtig

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan
Az avokádó az egyik kedvenc zöldségem, amit akár minden nap meg tudnék enni valamilyen formában, de leginkább krémeket és mártogatósokat készítek belőle.
Tökéletes avokádót venni bizony nehéz feladat. Akkor van nagyobb szerencsénk, ha kicsit éretlenebbet teszünk a kosarunkba, mert azt egy papírzacskóban pár nap alatt megérlelhetjük, de ha kicsit érettebbet viszünk haza és nem használjuk fel aznap, nagy eséllyel a kukában fog landolni. Ettől eltekintve nagyon ajánlom a fogyasztását, mert tele van telítetlen zsírsavakkal és a vastartalma is jelentős. A legismertebb avokádóból készült mártogatós a guacamole, de ha csak joghurttal keverjük, sokkal könnyedebb krémet kapunk, ami nagyon jól mutat mondjuk pirítóson.
Amikor ilyen krémet készítünk, arra ügyeljünk, hogy a citrom vagy lime levét csak közvetlenül a pürésítés előtt csurgassuk a krémbe, különben a citrom savassága miatt az avokádó pillanatok alatt megbarnul. Ha ez mégis megtörténne, nem kell megijedni, az ízét nem befolyásolja.
Joghurtos avokádó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab avokádó
- 120 milliliter görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Mossuk, majd hámozzuk meg az avokádót, távolítsuk el a magját, majd kockázzuk fel és tegyük egy tálkába. A citrom levét facsarjuk ki egy másik tálba. Sózzuk, borsozzuk az avokádót, majd tegyük hozzá a joghurtot, majd a legvégén öntsük hozzá a kifacsart citrom levét. Botmixerrel pépesítsük.
Fotó: Getty Images