Joghurtos céklasaláta: finom, egészséges és jól is néz ki
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Skandináv forró ital az ünnepekre: rengeteg illatos fűszerrel készül
Csokiba mártott, kókuszos sündisznók: könnyű, omlós aprósüti az ünnepekre
Tejszínes, sütőben sült brokkoli: sok sajt pirul rajta
Narancsos-levendulás trüffel: ínyenc nasi az ünnepi időszakra
Almás, hagymás sertésszelet: egyszerűen készül az ízletes fogás
A cékla a tél megmentője, nemcsak azért mert finom, hanem mert elképesztően intenzív színe van, már attól jobb kedve lesz az embernek a szürke novemberben, ha ránéz egy céklalevesre vagy egy salátára.
Sütve és nyersen szeretem a legjobban, de mivel lassan sül meg, a nyers a legesleggyorsabb instant megoldás. Pucolás, reszelés, keverés, és kész. Persze pucolásnál jobb védekezni, egy gumikesztyű vagy nagyon gyakori kézmosás szükséges, ha nem akarok egész nap rózsaszín ujjakkal rohangálni.
Ráadásul a cékla nagyon karakteres ízű zöldség, nem kíván maga mellé sokat: elég egy kis tejföl vagy joghurt rá, de egy szimpla ecetes öntettel is tökéletesen elvan. Itt most éppen egy minimalista görög joghurtos verzió következik.
Joghurtos cékla
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 fej cékla
- 4 evőkanál görög joghurt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
A céklát nyersen megpucolom és lereszelem. Hozzákeverem a sűrű joghurtot, sózom, borsozom és pár csepp citromlevet csepegtetek rá.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors