10 perces, sűrű, joghurtos eperkrémleves - Ínycsiklandó desszert is lehet

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ahogy jönnek az egyre melegebb és melegebb hónapok, úgy egyre inkább megkívánjuk a hideg leveseket és édességeket. Már nem forró húslevesre és almás pitére, hanem egy hűvös krémlevesre és pohárdesszertre vágyunk.

Krémlevest készíteni nagyon egyszerű, és különösen könnyű dolgunk van, ha azt még főzni sem kell. Az is egy megoldás, ha az epret kellő mennyiségű tejjel és tejszínnel összeturmixoljuk, de mi most ennél eggyel különlegesebb receptet hoztunk, ami a pohárdesszert kategóriába is beleillik. 

Extra eperkrémleves 

Ez a sűrű krémleves joghurttal, tejföllel és tejszínnel készül, amit még egy kis citrus is megbolondít. Ha szeretnénk, használjunk vaníliás joghurtot, akkor még egy plusz pikantériát csempészhetünk a levesbe.

Leves vagy desszert? 

Mivel folyékony hozzávalókból csak egy kevés tejszín kerül az eper mellé, ezért egy viszonylag sűrű végeredményt kapunk, ami egy tökéletes desszertnek is beillik. Ha hígabb levest szeretnénk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a turmixolás végén, mikor látjuk már, hogy mennyivel szeretnénk hígítani, egy kis tejet öntünk hozzá és összedolgozzuk. 

Joghurtos eperkrémleves

eperkrémlevesrecept

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 450 gramm eper
  • 225 gramm tejföl
  • 225 gramm görög joghurt (vaníliás)
  • 0.25 bögre limelé (esetleg narancslé)
  • 0.33 bögre cukor
  • 115 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Az epreket tisztítsuk meg, vágjuk félbe. Minden hozzávalót tegyünk egy turmixgépbe. Alaposan dolgozzuk össze őket, ízlés szerint lehet még édesebbre vagy savanyúbbra készíteni. Ha túl sűrű, tejjel lehet rajta hígítani. Hűtőben legalább egy óráig pihentessük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük