Hagyományos joghurtos lángos: a széle ropogós, a belseje puha

Nyomtatás
lángos cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aranybarnára sült házi lángos bármilyen feltéttel megpakolva finom, sőt még a tölteléket is elviseli a puha tészta.

A lángos kedvelt strandkaja, amit otthon is elkészíthetsz. A ropogós szélű tészta jólesik fokhagymás olajjal, vagy tejföllel és sajttal megpakolva. A bátrabbak lecsóval és pörkölttel is kipróbálhatják, sőt még töltelékkel is gazdagíthatják a tésztát, és úgy süthetik készre. A töltött verziót érdemes virslivel, káposztával vagy sonkával tesztelni.

Így tárold a tésztát!

A lángos frissen sütve az igazi. Szerencsére ez a tészta bírja a hideget, így lefedve hűtőben is tárolhatod 4-5 napig. Amikor pedig megkívánod, csak előkapod, lecsippentesz a tésztából egy adagot, kihúzod, és bő olajban aranybarnára sütöd.

Joghurtos lángos

lángos ct1

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 dl joghurt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsük langyosra, utána keverjük bele a cukrot és az élesztőt. Ezután takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és várjuk meg, míg az élesztő felfut (8-12 perc).

Míg az élesztőre várunk, a lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sóval. Ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt, olajat és a joghurtot, majd kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát.

A tésztát helyezzük olajjal enyhén kikent edénybe, takarjuk le konyharuhával, és 1 órát kelesszük.

A megkelt tésztát olajos kézzel osszuk egyforma darabokra, majd óvatosan húzzuk vékonyra, és bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán (sütési idő 2-4 perc oldalanként).

A kész lángost kínáljuk fokhagymás olajjal lekenve, vagy tejföllel és sajttal borítva.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon