Így készül a híres lapos kenyér, vagyis a flatbread: élesztő nélkül, serpenyőben pirul ropogósra
A lapos kenyér, vagyis a flatbread egyszerű gyúrt tésztából készül, és bármilyen szaftos étel mellé nagyon finom.
A laposkenyér minden nemzet konyhájában megtalálható, szuper köret húsok vagy egyéb sültek és mártogatósok mellé. Nagyon gyorsan elkészül, hiszen serpenyőben sül, nem sütőben, körülbelül 15 perc alatt kész, a begyúrást is számítva.
Laposkenyér a pita, az indiai naan kenyér vagy a mexikói tortilla is. Ezeket a kenyereket is tunkolhatod szaftos ételekbe, de akár sajtkrémmel is tökéletesek. Ha elfogyott otthon a pékáru, akkor ennél gyorsabb megoldást nem találhatsz, érdemes adni neki egy esélyt.
Egy tálban gyors mozdulatokkal gyúrjuk gomboccá a hozzávalókat. Kicsit ragacsosabb massza lesz belőle, de az nem baj. Tegyük egy lisztezett deszkára, és osszuk 6 kisebb gombóccá. A gombócokból nyújtsunk körülbelül 10 centiméter átmérőjű köröket.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd kicsit vegyük lejjebb az erősséget, és süssük a laposkenyerek mindkét oldalát 2-3 percig, amíg buborékosak nem lesznek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
@sobors.hu