Cukormentes joghurtos-málnás muffin – Extra puha a tésztája
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Rostdús bulgursaláta sok petrezselyemmel: önálló fogásként is megállja a helyét
Álompuha almás gofri: a kevert tészta kezdőknek sem okoz gondot
Omlós édesburgonyás muffin: mindössze fél óra alatt elkészül
Tudod, hogyan írják helyesen a híres magyar ételek nevét? Helyesírási kvíz
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
A málna süteményben is isteni, minél többet teszünk a tésztába, annál szaftosabb lesz tőle.
A muffin tényleg a világ legegyszerűbb süteménye, egy gyerek is el tudja készíteni, ráadásul garantáltan sikerélmény lesz. Na jó, egy-két apróságra oda kell figyelni, de tényleg csak össze kell keverni a muffintésztát. Érdemes a száraz és a nedves hozzávalókat külön kikeverni, csak utána egybekeverni, nem is kell túl sokáig kavargatni, csak éppen addig, amíg egynemű nem lesz.
A muffin úgy lesz még szaftosabb, ha a gyümölcsön kívül joghurt is kerül a tésztába, méghozzá málnás. Cukor helyett eritrittel édesítettük, hogy kicsit büntetlenebbül ehessük.
Joghurtos-málnás muffin
Hozzávalók 6 adaghoz
- 230 gramm liszt
- 80 gramm eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só
- 200 milliliter málnajoghurt
- 40 milliliter étolaj
- 1 darab tojás
- 200 gramm málna
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az eritritet és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, az olajat és a tojást. A málnával együtt óvatosan forgassuk bele a lisztes keverékbe.
Kanalazzuk muffinformákba, süssük 20 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!