Krémes, habkönnyű joghurtos mousse: a hűtő végzi a legnagyobb munkát

joghurt-mousse2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sűrű görög joghurt és a légies tejszínhab találkozásából csodálatos pohárdesszert születik.

Krémes és légies ez az édes joghurtos mousse, tökéletes desszert, ha csak valami könnyedre vágysz. Meleg napokon különösen jó választás, de az év bármely szakában elkészítheted, bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatod. 

A görög joghurtot habtejszín lágyítja, attól lesz könnyed, a megfelelő állagról pedig egy kevés zselatin gondoskodik. A mousse-t egy kevés porcukorral édesítheted, de ezt utólag is könnyedén megteheted, ha egy kevés mézet csurgatsz rá. Ha pedig a krémes állagú joghurtot feldobnád valami roppanóssal, dióval vagy granolával tálald!

Joghurtos mousse

joghurt-mousse

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 7 ek hideg víz
  • 1 tk porzselatin
  • 6 ek habtejszín (zsíros)
  • 280 g görög joghurt
  • 4 ek porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • ízlés szerint gyümölcs
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

Öntsünk 1 ek. vizet egy kis tálkába, szórjuk rá a porzselatint, keverjük össze, majd hagyjuk picit állni, míg zselés állaga lesz. 

A maradék 6 ek. vizet addig melegítsük, míg gyöngyözni kezd, majd öntsük rá a zselatinra. Keverjük gyorsan össze, hogy a zselatin elolvadjon, elvegyüljön benne. Tegyük félre picit hűlni. 

A habtejszínt verjük laza habbá, tegyük a hűtőbe. 

Egy másik tálban keverjük habosra a joghurtot, a porcukrot, a vaníliakivonatot, majd keverjük bele a zselatint is, végül forgassuk bele a tejszínhabot.

Osszuk szét a krémet 4 tálka között, majd tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.

Szezonális gyümölcsökkel, mézzel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük