Remegős, cseresznyés tejpite francia recept szerint: belesül a lédús gyümölcs
Semmi munkával készül az egyik legfinomabb sütemény, kezdők is bátran nekiállhatnak, és biztosan nem fognak csalódni benne.
A palacsintát mindenki szereti, legyen az vékony, pufi, magyar, amerikai vagy francia, mint az alábbi recept is, nem lehet neki ellenállni.
A crêpes, a francia palacsinta nagyon vékony tésztával készül, szinte ropogós, és abban is különbözik az általunk ismert változattól, hogy olaj helyett vaj kerül a masszájába. Bár sok külföldi receptben sima vízzel keverik ki a tésztát, érdemes inkább a jól bevált szódát választani, a buborékoktól még levegősebb és könnyedebb lesz.
Nemcsak a tészta különleges az alábbi receptben, hanem a töltelék is: a megszokott lekvár és kakaó helyett most egy görög joghurtos változat mellett döntöttünk. Hogy ne legyen túl folyós, krémsajttal érdemes kikeverni, a citrom pedig a frissességéről gondoskodik.
A tészta hozzávalóit – a szóda kivételével – tegyük egy turmixgépbe, alaposan dolgozzuk össze. Keverjük bele a szódát is.
Melegítsünk kb. 1 evőkanál vajat egy serpenyőben, majd tegyünk bele kb. 3-4 evőkanál tésztát. Oszlassuk el a serpenyőben, egészen vékony lesz. Süssük kb. 1 percig, míg aranybarna nem lesz, majd fordítsuk meg, a másik felét is süssük 20-30 másodpercig. Süssük ki így a maradék tésztát is.
Közben a krémsajtot keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a joghurtot is, végül a citromhéjat. Keverjük egészen krémesre.
A palacsintákat töltsük meg a joghurtos töltelékkel, majd tekerjük fel. Friss bogyós gyümölcsökkel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu