Finom, puha joghurtos palacsinta: reggelire tökéletes

22
Nyomtatás
Joghurtos puha palacsinta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pihe-puha pufi palacsinta tökéletes édes napindító, és desszertnek is kínálhatod, mindenki szeretni fogja!

A palacsinta sokféle recept szerint kipróbálható, mindegyik változat finom a maga módján. Most egy puha, joghurtos masszájú receptet mutatok, amit cukor nélkül is összedobhatsz, így a reggeli tojásrántotta mellé is kínálható.

A lágy tésztájú palacsinta számomra édesen az igazi: friss eperrel, banánkarikával és mogyorókrémmel a legfinomabb. Ha nincs ellenedre a bűnözés, akkor még tejszínhab is mehet a palacsinta mellé.

A tészta előre is bekeverhető, amennyiben reggelire próbálnád ki, a masszát előző este keverd simára, majd hűtőben tárold. Másnap csak keverd át, majd indulhat is a sütés. A tészta fűszerezésével bátran kísérletezhetsz, egy kis citrus vagy fahéj is elfér a masszában.

Joghurtos puha palacsinta

Joghurtos puha palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab tojás
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 250 g joghurt
  • 130 ml olaj
  • 300 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig. Ezután keverjük hozzá a joghurtot és az olajat.

A liszthez keverjük a sót és a sütőport. Ezután forgassuk egybe a száraz és a nedves keveréket.

A palacsintasütőt kenjük ki leheletnyi olajjal, majd mérjünk bele egy merőkanálnyival a masszából, és mindkét oldalán süssük aranybarnára.

A kész palacsinta mindenféle extra nélkül is finom, de érdemes mézzel, mogyorókrémmel vagy lekvárral meglocsolni. Különböző gyümölcsök és tejszínhab is remekül passzol hozzá.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon