Isteni, almás csúsztatott palacsinta: vaníliafagyival kínáld
A csúsztatott palacsinta tésztája máshogy készül, mint a hagyományos verzióé, sokkal habosabb, remegősebb az állaga.
A palacsinta sokféle recept szerint kipróbálható, mindegyik változat finom a maga módján. Most egy puha, joghurtos masszájú receptet mutatok, amit cukor nélkül is összedobhatsz, így a reggeli tojásrántotta mellé is kínálható.
A lágy tésztájú palacsinta számomra édesen az igazi: friss eperrel, banánkarikával és mogyorókrémmel a legfinomabb. Ha nincs ellenedre a bűnözés, akkor még tejszínhab is mehet a palacsinta mellé.
A tészta előre is bekeverhető, amennyiben reggelire próbálnád ki, a masszát előző este keverd simára, majd hűtőben tárold. Másnap csak keverd át, majd indulhat is a sütés. A tészta fűszerezésével bátran kísérletezhetsz, egy kis citrus vagy fahéj is elfér a masszában.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig. Ezután keverjük hozzá a joghurtot és az olajat.
A liszthez keverjük a sót és a sütőport. Ezután forgassuk egybe a száraz és a nedves keveréket.
A palacsintasütőt kenjük ki leheletnyi olajjal, majd mérjünk bele egy merőkanálnyival a masszából, és mindkét oldalán süssük aranybarnára.
A kész palacsinta mindenféle extra nélkül is finom, de érdemes mézzel, mogyorókrémmel vagy lekvárral meglocsolni. Különböző gyümölcsök és tejszínhab is remekül passzol hozzá.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu