Isteni, almás csúsztatott palacsinta: vaníliafagyival kínáld

apcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csúsztatott palacsinta tésztája máshogy készül, mint a hagyományos verzióé, sokkal habosabb, remegősebb az állaga.

Azt szokták mondani, hiába egyszerű édesség, a palacsintára nem lehet ráunni, hisz rengetegféle változat készülhet belőle. Lehet édes vagy sós, pufi vagy vékony, habosabb vagy tömörebb.

Ha már palacsinta, odáig vagyok a palacsintatornyokért, főleg a csúsztatott fajtákért. A csúsztatott palacsinta tésztája kicsit habos és remegős annak köszönhetően, hogy a tojások szétválasztva kerülnek bele. A sárgáját vajjal kell habosra keverni, a fehérjéből pedig kemény habot kell verni: ha a kettőt egybekevered, megszületik a tökéletes palacsintatészta. Csúsztatott palacsinták közül az almás az egyik legfinomabb, amely mellé remekül illik a vaníliafagyi. Lepd meg vele magad és a szeretteid, ezért a palacsintáért tényleg mindenki odáig lesz!

Almás csúsztatott palacsinta

apct

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

  • 20 dekagramm finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 10 dekagramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 5 deciliter tej
  • olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 2 kilogramm alma (Idared)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál cukor

Tálalás:

  • vaníliafagyi ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Töltelék:

A megtisztított almát reszeljük le, utána nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd keverjük egybe a cukorral és a fahéjjal.

Tészta:

A tojásokat válasszuk szét.

A sárgáját a puha vajjal keverjük habosra.

A fehérjét a sóval verjük kemény habbá, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.

A vajas keverékhez forgassuk hozzá a lisztet és a tejet, majd a kemény habot is keverjük hozzá.

A palacsintamasszát felforrósított, enyhén olajozott palacsintasütő serpenyőben süssük ki. A tésztát merőkanál segítségével adagoljuk a serpenyőbe, mindkét oldalán süssük aranybarnára, a fordítást spatula segítségével végezzük.

Összeállítás:

Egy tálcára helyezzünk 1 darab palacsintát, majd a tetejére tegyünk az almás töltelékből, helyezzünk rá még egy palacsintát, majd folytassuk tovább a töltést, pakolást, míg el nem fogynak az alapanyagok.

A palacsinta mellé kínáljunk vaníliafagylatot.

Fotó: Botos István 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük