Joghurttal kevert egyszerű sütemény – Puha és levegős lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Lehet egy sütemény bármennyire különleges, az egyszerű piskótákat sokszor jobban szeretem.
Nagyon szeretem a piskótákat. A legegyszerűbb sütemények, amelyek remekül illenek kávéhoz, teához, ráadásul hangulatunktól függően tudjuk őket ízesíteni.
A piskótánál arra kell vigyázni, hogy levegős és kellőképpen puha legyen. Ezt a megfelelő keverési és sütési technikával érhetjük el, de egy hozzávalóval még tovább fokozhatjuk, ez pedig a joghurt. Ha kicsit ízesebb piskótára vágyunk, natúr helyett gyümölcsjoghurtot is választhatunk.
Joghurtos sütemény
Hozzávalók 10 adaghoz
- 210 gramm vaj
- 160 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 300 gramm liszt
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 teáskanál só
- 240 milliliter joghurt (natúr vagy gyümölcsös)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Zsírozzunk és enyhén lisztezzünk ki egy kenyérsütőformát. Az alapanyagok legyenek szobahőmérsékletűek.
A vajat és a cukrot elektromos habverővel keverjük habosra egy tálban. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját egyenként üssük bele, úgy keverjük tovább. A fehérjét verjük habbá.
A lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával. A lisztes keveréket keverjük a tojásos-cukros keverékbe, a végén adjuk hozzá a joghurtot és óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét. Keverjük simára. Öntsük a masszát a formába, süssük tűpróbáig, nagyjából egy óráig. Hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni, csak utána vegyük ki belőle.
Fotó: Getty Images