Joghurttal kevert egyszerű sütemény – Puha és levegős lesz

joghurtos süti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lehet egy sütemény bármennyire különleges, az egyszerű piskótákat sokszor jobban szeretem.

Nagyon szeretem a piskótákat. A legegyszerűbb sütemények, amelyek remekül illenek kávéhoz, teához, ráadásul hangulatunktól függően tudjuk őket ízesíteni.

A piskótánál arra kell vigyázni, hogy levegős és kellőképpen puha legyen. Ezt a megfelelő keverési és sütési technikával érhetjük el, de egy hozzávalóval még tovább fokozhatjuk, ez pedig a joghurt. Ha kicsit ízesebb piskótára vágyunk, natúr helyett gyümölcsjoghurtot is választhatunk. 

Joghurtos sütemény

joghurtos süti recept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 210 gramm vaj
  • 160 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 300 gramm liszt
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál
  • 240 milliliter joghurt (natúr vagy gyümölcsös)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Zsírozzunk és enyhén lisztezzünk ki egy kenyérsütőformát. Az alapanyagok legyenek szobahőmérsékletűek. 

A vajat és a cukrot elektromos habverővel keverjük habosra egy tálban. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját egyenként üssük bele, úgy keverjük tovább. A fehérjét verjük habbá.  

A lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával. A lisztes keveréket keverjük a tojásos-cukros keverékbe, a végén adjuk hozzá a joghurtot és óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét. Keverjük simára. Öntsük a masszát a formába, süssük tűpróbáig, nagyjából egy óráig. Hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni, csak utána vegyük ki belőle. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük