
Krémes juhtúróval töltött gombafejek - Fehérjedús fogás egyszerűen

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Laktató és mégis könnyed fogás készíthető gombából pillanatok alatt, csak meg kell tölteni juhtúróval, majd sütőben megsütni.
A gomba fehérjedús és laktató étel, amelyből raguk, pörköltek, szószok készülhetnek. Húsok mellé is kiváló, akár tejszínes mártásként, akár csak egy kis hagymán megdinsztelve. Ha nem kívánod a húst, akkor a tejszínes gombamártást tésztára vagy krumplinudlira, avagy gnocchira is teheted.
A gomba egyébként is gazdag fehérjében, így húsmentes napokon is kiváló. Ha még könnyedebb fogásra vágysz, töltsd meg a gombafejeket. Erre a célra a csiperke a legalkalmasabb, abból is a nagyobb kalapú, ami grillezve is nagyon finom lesz. Remekül passzol hozzá a juhtúró, amit még sózni sem kell, hiszen önmagában is elég sós.
Juhtúróval töltött gomba

Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 fej gomba (csiperke)
- 200 gramm juhtúró
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 60 gramm sajt (reszelt)
- 0.5 csokor petrezselyem
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A gombák szárait tördeljük ki, mossuk meg a kalapokkal együtt. A kalapokat hámozzuk meg, a szárak végét vágjuk le. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk egészen apróra. A szárakat is vágjuk apróra, majd keverjük össze a lilahagymával.
Egy serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát és az összevágott gombaszárat.
A petrezselymet vágjuk egészen apróra. A juhtúrót tegyük egy tálba, borsozzuk, tegyük hozzá az összevágott petrezselymet, majd adjuk hozzá a hagymás gombát és jól keverjük össze. A krémet töltsük a kalapokba. Szórjuk meg reszelt sajttal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a gombát sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 30 percig.
Fotó: Getty Images