Álomfinom kakaós palacsinta: ebből biztos a repeta

Kakaós tésztájú palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vékony palacsintatésztát a kakaó és a rum teszi különlegessé, bármilyen édes töltelékkel szuper választás.

A palacsintát mindenki szereti, lehet édes vagy sós, a siker garantált. A palacsinta a leggyakrabban fehér színű tésztával készül, ám érdemes néha felrúgni a hagyományokat, és kipróbálni kakaóval dúsítva is.

A kakaó mellett rum is kerül a masszába, így igazán különleges íze lesz. A tésztát bármilyen édes töltelékkel gazdagíthatod: ha csokirajongó vagy, akkor érdemes csokikrémmel és durvára darabolt mogyoróval tölteni, de egyszerű túrókrémmel is csodás.  

Kakaós palacsinta

Kakaós tésztájú palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 2 darab tojás
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál olaj
  • olaj szükség szerint a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit habverő segítségével keverjük simára, majd 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni. Ezután keverjük át, majd a szokásos módon süssük ki, ha szükséges, használjunk egy kevés olajat a sütésnél.

A kész palacsintákat töltsük meg lekvárral vagy valamilyen más édes krémmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük