
Álomfinom kakaós palacsinta: ebből biztos a repeta

A vékony palacsintatésztát a kakaó és a rum teszi különlegessé, bármilyen édes töltelékkel szuper választás.
A palacsintát mindenki szereti, lehet édes vagy sós, a siker garantált. A palacsinta a leggyakrabban fehér színű tésztával készül, ám érdemes néha felrúgni a hagyományokat, és kipróbálni kakaóval dúsítva is.
A kakaó mellett rum is kerül a masszába, így igazán különleges íze lesz. A tésztát bármilyen édes töltelékkel gazdagíthatod: ha csokirajongó vagy, akkor érdemes csokikrémmel és durvára darabolt mogyoróval tölteni, de egyszerű túrókrémmel is csodás.
-
2023-05-27 07:50:02
-
2023-05-06 09:28:01
-
2023-04-28 08:32:01
Kakaós palacsinta

Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 2 darab tojás
- 5 dl tej
- 1 evőkanál rum
- 2 evőkanál olaj
- olaj szükség szerint a sütéshez
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit habverő segítségével keverjük simára, majd 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni. Ezután keverjük át, majd a szokásos módon süssük ki, ha szükséges, használjunk egy kevés olajat a sütésnél.
A kész palacsintákat töltsük meg lekvárral vagy valamilyen más édes krémmel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!