Túrós-kakaós tarka süti kevert tésztából: mutatós és egyszerű
Fokozd tovább az élvezetet! Nem fogod megbánni, ha az egyszerű, de nagyszerű kakaós kevert sütit lágy, túrós krémmel is feldobod.
A bocisüti igazi retró édesség, amit egyszerű elkészíteni. Ismerheted bocimobil vagy búvártúrós néven is. A túró és a kakaó mindig tökéletesek együtt, gondoljunk csak a reszelt túrósra, továbbá piskótában, kelt tésztában, kuglófban is harmonizálnak egymással.
A süti alapja egyszerű kakaós kevert, amely az olajnak és tejnek köszönhetően nem lesz száraz, fojtós. A túrós töltelék kellemesen vaníliás, és érdemes kevés kókusszal is megbolondítani. Keverj bele búzadarát is, hogy ne áztassa el a kevert tésztát.
Tortaformában sütve az édesség még mutatósabb.
Először a tölteléket készítsük el. A túrót nyomkodjuk össze villával, majd keverjük össze a búzadarával, a tojással, a kétféle cukorral és a kókusszal. Pihentessük addig, amíg a tésztát összeállítjuk.
A tojást keverjük ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsük hozzá az olajat, a tejet, majd forgassuk hozzá a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Dolgozzuk simára a tésztát. Amennyiben kicsit sűrű lenne, lazítsunk rajta kevés tejjel.
Melegítsük elő a sütőt.
Simítsuk a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába.
A túrómasszából egy kanál segítségével potyogtassunk foltokat a tésztába. Szórjunk a tetejére mandulapelyhet. Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük meg körülbelül 35 perc alatt.
Teszteljük tűpróbával, azaz szúrjunk egy tűt vagy hegyes kést a tésztába. Ha nem ragad rá massza, kivehetjük a sütőből.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu