Zsenge újkrumpli kaporral összeforgatva: villámgyors tavaszi köret

kapros-ujkrumpli2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nem szeretnél krumplipucolással bíbelődni, használj újburgonyát, amíg szezonja van, sokkal könnyebb és gyorsabb vele dolgozni.

Végtelenül egyszerű, pár hozzávalós az alábbi recept, mégis az egyik legfinomabb tavaszi köret. A zsenge újkrumplit érdemes minél többféle formában és ízesítésben felhasználni, míg szezonja van: nagy előnye, hogy gyorsabban megfő, mint az öreg, és még pucolni sem kell.

Ebben a receptben sós vízben fő puhára, majd fokhagymás vajjal és kaporral forgatjuk össze. A zöldfűszer nagyon jól áll neki, frissebb lesz az összhatás, vaj helyett viszont olívaolajat is használhatsz, ha tejmentesen készítenéd el. 

Kapros újkrumpli

kapros-ujkrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm újkrumpli
  • 2 tk
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 gramm vaj
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplikat alaposan öblítsük át, dörzsöljük le a hártyaszerű héjukat. A nagyobbakat vágjuk félbe, a kisebbek maradhatnak egészben.

Tegyük őket egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Adjunk a vízhez 2 tk. sót. 

Kezdjük el melegíteni, majd ha forr, vegyük kicsire a lángot, fedjük le. Gyöngyözve főzzük a krumplit 15-20 percig, míg egy villa könnyen bele nem megy. Szűrjük le.

A vajat olvasszuk meg, keverjük bele a 3 gerezd zúzott fokhagymát. Öntsük a fokhagymás vajat a krumplira, adjuk hozzá az összeaprított kaprot, majd forgassuk össze. Ízlés szerint sózzuk, majd azonnal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük