Karácsonyi köret kelbimbóval és szalonnával: eteti magát, olyan finom
A kelbimbó izgalmas zöldség, melyből elképesztően finom köret kerülhet az asztalra, amely után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Szuper ropogós és izgalmas lesz a bacon, ha barna cukorral sütöd, egyszerre lesz édeskés és sós a végeredmény. Simán nasinak, mártogatós mellé is kínálhatod, vagy összetörheted kis darabokra, és krémlevesek, főzelékek tetejére szórhatod.
Hogy a bacon tényleg ropogjon, fontos, hogy rácson süsd, így alul-felül is szépen megpirul. A cukros-fűszeres keveréket szórd a szalonna tetejére, majd a sütési idő felénél fordítsd meg a szeleteket, a másik oldalukat is vond be az ízesítőkkel.
Ha esetleg van otthon juharszirupod, helyettesítheted vele a barna cukor egy részét, ahogy sok külföldi receptben is teszik, de ha nincs kéznél, az alább olvasható verzió is tökéletes lesz.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral/fóliával, tegyünk rá egy sütőrácsot, azon rendezzük el a baconszeleteket.
Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fűszereket.
Kanalazzuk a cukros keverék felét a baconszeletekre úgy, hogy mindegyikre jusson. Picit nyomkodjuk rá a kezünkkel is.
Toljuk a sütőbe kb. 30 percre. Félidőnél forgassuk át őket, a másik felükre is szórjunk a cukros keverékből. Ha elég ropogósnak ítéljük, vegyük ki, majd hagyjuk 10 percig hűlni, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu