![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zöldfűszeres-citromos mártogatós: sós, savanykás és nagyon friss
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a mártogatós recept eredetileg meghatározott típusú sajtból, zöldfűszerekből és zöld citromból állt, de az utóbbi években annyiféleképpen csináltam már, hogy kiderült, minden eleme a végletekig variálható aszerint, mit találok épp a hűtőben.
Ha feta van, azzal is nagyon jó, de legalább annyira finom, csak persze egészen más lesz juhtúróból vagy kecskesajtból, esetleg natúr krémsajtból vagy ezek keverékéből. Ugyanezen elvek mentén lesz szuper kaporral, petrezselyemmel, medvehagymával, vagy - mint most - ezek keverékével.
Összeállítani aprítógéppel a legegyszerűbb, de egy villa vagy egy kézi habverő is simán megteszi, viszont a fűszereket ebben az esetben külön kell deszkán finomra vágni. Nagyon illúzióromboló tud lenni, amikor nagyobb darab fűszerszárakat kell rágcsálni mártogatás közben.
Ehhez a krémhez, minden egészségtudatos megfontolástól függetlenül is, a répa-, paprika- és uborkahasábok mennek a legjobban.
Zöldfűszeres-citromos mártogatós
![fetás-citromo-mártogató](https://kep.index.hu/1/0/2918/29184/291840/29184097_0c87708aff8a9b35bd931a93de1c6aff_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 100 gramm feta sajt
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.25 darab citrom
- 1 csomag zöldfűszerek (petrezselyem, medvehagyma, kapor)
Elkészítés:
Az citromot kivéve az összes alapanyagot aprítógépbe tesszük, és simára turmixoljuk, majd belefacsarjuk a citromot is. Ha kézzel csináljuk, akkor előbb a krém összetevőit keverjük villával simára, majd külön, deszkán aprítsuk finomra a fűszereket, és így forgassuk a krémbe.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!