Fehérboros csirkecomb francia recept szerint: sűrű, krémes szósz lesz az italból
Ne félj a fehérbor mennyiségétől, nem lesz túl erős vagy hivalkodó, csak a kellemes aromája érződik a sűrű, tejszínes szószban.
Ha szereted az édes-savanyú ízeket, imádni fogod ezt a csirkecombot, barna cukros-szójaszószos máz borítja be, nagyon különleges lesz. A szósz karamellizálódik a sütőben, ahogy sűrűsödik, úgy koncentrálódik az íze, a végére ragacsos, ízletes máz lesz belőle.
A recept nem csak combbal működik, mellét is használhatsz, illetve combfilét, ezeknek kevesebb idő is elég lesz. Ha bőrös húsrésszel dolgozol, mindenképp pirítsd le serpenyőben, mielőtt a sütőbe tolod, hogy ropogós, aranybarna legyen a bőre.
Hogy szaftos legyen a hús, sütés közben locsolgasd a szósszal, így az szépen rásül a külsejére.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szükséges. Kenjük le mindkét oldalukat olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Forrósítsunk fel egy sütőbe is betehető serpenyőt, majd tegyük bele a combokat a bőrös felükkel lefelé. Pirítsuk őket 4-5 percig, míg a bőrük aranybarna, ropogós nem lesz.
Közben a szószt keverjük ki, vagyis keverjük össze a szójaszószt, a barna cukrot, az ecetet, a gyömbért és a zúzott fokhagymát.
Fordítsuk meg a combokat, majd öntsük alájuk a szószt. Toljuk a sütőbe 30-40 percre. A sütési idő alatt legalább háromszor locsoljuk meg a szósszal. Akkor készült el, amikor a hús puha, a szósz pedig besűrűsödött, szépen bevonja a combokat.
Rizzsel tálaljuk, locsoljuk meg a szósszal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu