![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Karamellkrémmel töltött brownie: szaftos, ragacsos és mennyei
![karamellbrownie](https://kep.index.hu/1/0/4014/40147/401475/40147527_3063705_ed9d3c41cc2ee35a0f2dc978e590528b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kakaó és a csokoládé mellett kávé gazdagítja a tésztát, a lágy karamellkrém pedig felteszi az i-re a pontot.
A brownie-t nem lehet nem szeretni, a picit ragacsos, nagyon csokis sütemény mindenkit elvarázsol. Természetesen, mint mindent, a brownie-t is van hova fokozni, ez a karamellával töltött verzió a műfaj megkoronázása.
Édes, sűrű karamellkrém bújik meg a csupa csoki tészta belsejében, amelytől még különlegesebb lesz a végeredmény. A legegyszerűbb, ha kész tej- vagy vajkaramellát vásárolsz, megolvasztod a mikróban vagy a gáztűzhelyen, majd betöltöd a sütibe. Ahogy kihűl a brownie, szépen megköt majd benne a karamella, könnyen tudod majd szeletelni. Ha pedig krémesebb, lágyabb élményre vágysz, akkor tölts bele házi karamellszószt vagy -krémet, a dulce de leche is tökéletes választás.
Karamellkrémmel töltött brownie
![karamellbrownie2](https://kep.index.hu/1/0/4014/40147/401475/40147541_9b74ba3007ab469b1a6b77d69bf5007b_wm.jpg)
Hozzávalók 16 szelethez
- 140 gramm liszt
- 80 gramm kakaópor
- 300 gramm cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál instant kávé (por)
- 120 gramm tejcsokoládé
- 3 darab tojás
- 125 milliliter olaj
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 20 darab tejkaramella
- 2 evőkanál tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit.
A csokit és a tejkaramellát vágjuk kis darabokra.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és az instant kávét. Forgassuk bele a csokit.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az olajat, a vizet és a vaníliakivonatot. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat is, alaposan keverjük el, viszonylag sűrű masszát fogunk kapni.
A tészta felét öntsük az előkészített tepsibe, egyengessük el benne.
A tejkaramellát tegyük a tejszínnel együtt egy kis hőálló tálba. Rakjuk a mikróba fél percre, vegyük ki, keverjük át. Tegyük vissza ismét fél percre, ezt addig ismételjük, míg a karamell teljesen el nem olvad. Öntsük a karamellát a tésztára, várjunk picit, míg köt.
Öntsük a tetejére a tészta másik felét, óvatosan egyengessük el rajta, hogy ne keverjük egybe a karamellával.
Toljuk a sütőbe, süssük 35-40 percig, vigyázzunk, ne süssük túl.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!