Karamellkrémmel töltött brownie: szaftos, ragacsos és mennyei

karamellbrownie
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kakaó és a csokoládé mellett kávé gazdagítja a tésztát, a lágy karamellkrém pedig felteszi az i-re a pontot.

A brownie-t nem lehet nem szeretni, a picit ragacsos, nagyon csokis sütemény mindenkit elvarázsol. Természetesen, mint mindent, a brownie-t is van hova fokozni, ez a karamellával töltött verzió a műfaj megkoronázása.

Édes, sűrű karamellkrém bújik meg a csupa csoki tészta belsejében, amelytől még különlegesebb lesz a végeredmény. A legegyszerűbb, ha kész tej- vagy vajkaramellát vásárolsz, megolvasztod a mikróban vagy a gáztűzhelyen, majd betöltöd a sütibe. Ahogy kihűl a brownie, szépen megköt majd benne a karamella, könnyen tudod majd szeletelni. Ha pedig krémesebb, lágyabb élményre vágysz, akkor tölts bele házi karamellszószt vagy -krémet, a dulce de leche is tökéletes választás. 

Karamellkrémmel töltött brownie

karamellbrownie2

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 140 gramm liszt
  • 80 gramm kakaópor
  • 300 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál instant kávé (por)
  • 120 gramm tejcsokoládé
  • 3 darab tojás
  • 125 milliliter olaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 20 darab tejkaramella
  • 2 evőkanál tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit.

A csokit és a tejkaramellát vágjuk kis darabokra.

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és az instant kávét. Forgassuk bele a csokit.

Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az olajat, a vizet és a vaníliakivonatot. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat is, alaposan keverjük el, viszonylag sűrű masszát fogunk kapni.

A tészta felét öntsük az előkészített tepsibe, egyengessük el benne.

A tejkaramellát tegyük a tejszínnel együtt egy kis hőálló tálba. Rakjuk a mikróba fél percre, vegyük ki, keverjük át. Tegyük vissza ismét fél percre, ezt addig ismételjük, míg a karamell teljesen el nem olvad. Öntsük a karamellát a tésztára, várjunk picit, míg köt.

Öntsük a tetejére a tészta másik felét, óvatosan egyengessük el rajta, hogy ne keverjük egybe a karamellával.

Toljuk a sütőbe, süssük 35-40 percig, vigyázzunk, ne süssük túl.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük