
Kívül ropogós, belül puha karfiollepény – Mandulaliszttel készül a szénhidrátszegény étel

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
Fogyókúrázók álma ez a szénhidrátban szegény, ropogós karfiollepény, amely a hagyományos péksütemények helyettesítője lehet.
Sokan szoktak otthon kenyeret vagy egyéb péksüteményeket sütni, amely aztán nemcsak szendvicsek alapanyaga lehet, hanem főételek mellé is jólesik majd. Egyetlen hátránya, hogy nem túl alakbarát, szénhidrátban gazdag, így nem lehet korlátlanul enni.
Persze, lehet teljes kiőrlésű kenyerekkel is próbálkozni, de ha igazán szeretnél formában maradni, a karfiol remek helyettesítője lehet a gabonáknak, és még az ízélmény is megmarad. Kötőanyagként egy kis mandulaliszttel kell dúsítani, de még így sem lesz hizlaló.
Karfiollepény

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm karfiol
- 2 darab tojás
- 1.5 evőkanál mandulaliszt
- ízlés szerint petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A karfiolt alaposan mossuk meg, szedjük rózsáira, majd aprítógépben aprítsuk fel. A tojást kicsit verjük fel, majd keverjük hozzá, végül következik a mandulaliszt és az apróra vágott petrezselyem. Sózzuk, borsozzuk, majd formáljunk belőle nem túl vékony lepényeket.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Tegyük a lepényeket sütőpapírral letakart tepsire. Süssük őket 8-10 percig.
Fotó: Getty Images