Isteni kávéfagyi csokidarabokkal gazdagítva: gép nélkül készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Összvissz 4 hozzávaló kell a krémes kávéfagyihoz, mégis az egyik legfinomabb jeges desszert.
Ha olyan desszertre vágysz, amely egyszerre hűsít és frissít, próbáld ki a kávéfagyit, a hideg édesség pillanatok alatt felébreszt. Nincs szükség fagyigépre az elkészítéséhez, csak keverd össze az alapanyagokat, tedd a krémet a fagyasztóba és megtörténik a csoda.
A krémes kávéfagyi készülhet instant kávéból és rendes eszpresszóból is attól függően, mi van éppen otthon, melyiket preferálod. Ha friss kávét használsz, mindenképpen erősebb feketét főzz, hogy érződjön az íze a fagyiban, hiszen ő a főszereplő.
Ha szeretnéd, csokival is gazdagíthatod az alapot, az viszont már ízlés kérdése, hogy ét- vagy tejcsokoládét használsz.
Kávéfagyi
Hozzávalók 10 decihez
- 60 milliliter víz (forró)
- 2 evőkanál instant kávé
- 400 gramm sűrített tej (cukrozott)
- 500 milliliter habtejszín (30-35%-os)
- 120 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Az instant kávét keverjük el a forró vízben, majd hagyjuk kihűlni. Használhatunk főtt kávét is, ehhez főzzünk le 60 milliliter erős eszpresszót, majd szintén hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt a kávé, keverjük össze a sűrített tejjel, míg egynemű nem lesz a krém.
A hideg habtejszínt öntsük egy tálba, majd elektromos habverővel, magas fokozaton verjük kemény habbá. Vegyük lejjebb a fokozatot, majd folyamatos keverés közben csorgassuk a habba a kávés, tejes keveréket, míg sűrű, egynemű krém nem lesz az alapanyagokból.
A csokoládét vágjuk/törjük apró darabokra, majd egy spatula segítségével forgassuk a krémbe.
Öntsük a krémet egy fagyasztóba is betehető tálba/dobozba, fedjük le légmentesen, majd tegyük 6 órára a fagyasztóba. Utána már kínálhatjuk is a házi fagyinkat.
Fotó: Getty Images