Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

5
Nyomtatás
Kefires meggyes kocka cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A meggyes kocka egy hihetetlenül egyszerűen összedobható finomság, amit csak szeretni lehet. Ha ezt a receptet egyszer kipróbálod, utána garantáltan többször elkészíted majd!

A piros gyümölcsös sütemény készülhet friss meggyből vagy cseresznyéből, és persze mirelit vagy befőttes változatból is tökéletes. A kevert finomság többféle recept szerint kipróbálható, ismert olyan változatban, melyben tejföltől puha a tészta, vagy egy kis rózsavíz teszi izgalmasabbá. Mi most kefirrel ajánljuk.

Így is lehet!

A kefires, meggyes kocka hihetetlenül puha és finom sütemény, amelynek az elkészítése pofonegyszerű. Ha szeretnél bele egy kis izgalmat csempészni, akkor a kimagozott meggyet vagy cseresznyét egy kis rummal egybeforgathatod, majd így szórd a masszába.

Kefires, meggyes kocka

Kefires meggyes kocka ct

Hozzávalók 25 x 35 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 40 dkg meggy vagy cseresznye
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 30 dkg kefir
  • 80 ml olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet vagy a cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki.

A tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal keverjük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a kefirt és az olajat.

Egy másik keverőtálba szitáljuk a lisztet és adjuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután a száraz keveréket apránként keverjük a nedveshez. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szórjuk rá az előkészített gyümölcsöt.

A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (20-30 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon