
12 egyszerű kevert sütemény pillanatok alatt - Csak keverd össze a hozzávalókat
A sütik káprázatos világában könnyedén el lehet merülni, de érdemes a legegyszerűbb kevert finomságokkal kezdeni az ismerkedést.
A piros gyümölcsös sütemény készülhet friss meggyből vagy cseresznyéből, és persze mirelit vagy befőttes változatból is tökéletes. A kevert finomság többféle recept szerint kipróbálható, ismert olyan változatban, melyben tejföltől puha a tészta, vagy egy kis rózsavíz teszi izgalmasabbá. Mi most kefirrel ajánljuk.
A kefires, meggyes kocka hihetetlenül puha és finom sütemény, amelynek az elkészítése pofonegyszerű. Ha szeretnél bele egy kis izgalmat csempészni, akkor a kimagozott meggyet vagy cseresznyét egy kis rummal egybeforgathatod, majd így szórd a masszába.
A meggyet vagy a cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki.
A tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal keverjük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a kefirt és az olajat.
Egy másik keverőtálba szitáljuk a lisztet és adjuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután a száraz keveréket apránként keverjük a nedveshez. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szórjuk rá az előkészített gyümölcsöt.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (20-30 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu