Kefires zöldborsófőzelék önmagával sűrítve: gyönyörű lesz a színe

zöldborsófőzi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes főzelék friss, zsenge borsóból készítve a legfinomabb, de mirelit változatból is összedobható, ha az van otthon.

Főzelékimádók körében a borsóból készült az egyik legnagyobb kedvenc, mely fasírttal vagy tükörtojással megkoronázva a legfinomabb.

A főzelék hagyományosan liszttel sűrítve készül, ám bátran elhagyhatod ezt a régi szokást, próbáld ki egészségesebben. A kefires borsófőzelék önmagával és egy minimális étkezési keményítővel is besűríthető, utóbbi akár el is hagyható.

Ha még izgalmasabbra vennéd a színét, akkor 1 csokor petrezselymet is turmixolj hozzá, ha pedig ízében próbálnál ki valami újat, akkor néhány levél mentát csempéssz a főzelékbe.

Kefires zöldborsófőzelék

borsófőzi

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kg zöldborsó
  • só ízlés szerint
  • víz szükség szerint
  • 2.5 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 200 g kefir
Recept idők

Elkészítés:

A vajat tegyük lábasba és olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot és olvasszuk meg, de ne legyen belőle karamell. Utána a borsót forgassuk hozzá, majd 1 perc után öntsünk rá épp annyi vizet, amennyi ellepi.

A főzeléket fűszerezzük sóval, majd amikor a borsó megpuhult, öntsük fel tejjel. Főzzük forrásig, utána vegyük lejjebb a lángot.

A megtisztított petrezselymet vágjuk durvára.

Az étkezési keményítőt szórjuk a petrezselyemre, adjuk hozzá a kefirt és keverjük csomómentesre. A főzelékből is adjunk 1-2 merőkanállal (vagy többel) a kefires keverékhez, utána botmixerrel turmixoljuk le.

Adjuk a főzelékhez a kefires keveréket, 2-3 percet főzzük még, utána tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük