
Roppanós kelkáposztával dúsított krumplipüré: ezentúl csak így fogod készíteni

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
A krumplipüré a világ egyik legkedveltebb körete, melyet a megszokott változat mellett érdemes más alapanyagokkal dúsítva is kipróbálni.
Van, aki édesköménnyel, míg más dinsztelt hagymával vagy párolt zöldségekkel teszi izgalmasabbá a krémes köretet. Az biztos, hogy sok mindennel fel lehet dobni a krumplipürét, érdemes merésznek lenni, új változatokban kipróbálni.
A krumplipüré nekem is nagy kedvencem, én sajttal és roppanós kelkáposztával dúsítva szeretem a legjobban. A sajtos verziót szerecsendióval fűszerezem, a káposztásban kicsit bőkezűbben használom az őrölt fehér borsot. Az így készült köret remekül illik sült húsok mellé, akár 1-2 evőkanál kisült zsírt is adhatsz a püréhez, pluszízzel ruházza fel, amelytől még finomabb lesz.
Kelkáposztás krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 30 dkg kelkáposzta
- 4 evőkanál vaj
- fehér bors ízlés szerint
- 2 dl tej
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, majd sós vízben főzzük puhára.
A kelkáposztát vágjuk fel tetszőlegesen, majd 1-2 evőkanál vajon pároljuk roppanósra, közben ízesítsük sóval és borssal.
A megfőtt burgonyát szűrjük le, majd krumplinyomóval törjük össze, adjuk hozzá a maradék vajat és tejet, a párolt káposztát, ha szükséges, még ízesítsük sóval és borssal.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors