![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Joghurtba pácolt csirkefalatok krémes, kesudiós mártásban
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A csirke tikka masala után a következő legismertebb indiai csirkeétel a csirke korma. Míg a tikka masala csípős és nagyon fűszeres, addig a korma szinte olyan, mint egy desszert: fahéjas, kardamomos, krémes.
Ha be akarjuk vezetni gyerekeinket vagy finnyásabb, konzervatívabb ízléssel rendelkező szerettünket az indiai gasztronómia világába, akkor ez az az étel, amivel érdemes elkezdeni a folyamatot. A joghurtba pácolt csirkefalatok egy kesudiótól krémes, tejszínes mártásba merülnek, amiben általában édességekhez használt fűszerek vannak: kardamom és fahéj, sőt, néha még mazsola is kerül bele.
Joghurtos pác
Az elkészítése, különlegességéhez képest, meglepően egyszerű. A joghurtos pác csakúgy, mint a tikka masala esetében, nagyon hatékonyan megpuhítja a húst már néhány óra alatt, de akkor a legjobb, ha egy egész éjszakát benne alszik.
Változatok
A kesudió nem kötelező alapanyag, lehet helyette mandulát, sőt, akár pisztáciát is használni. A bepácolt csirkét - ami a legjobb, ha combfiléből van, de a mell is alkalmas rá - süthetjük a sütőben is vagy részletekben, forró serpenyőben. Az elengedhetetlen fontosságú, hogy megpiruljon, csak akkor lesz a végeredmény az igazi. Párolt basmati rizs vagy lepénykenyér illik hozzá.
Tejszínes, kesudiós, mazsolás csirke
![DSC 3464](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290993/29099313_8694ec14aa29d3aefd1190e13324912b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkecombfilé
- 250 gramm joghurt
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 4 darab fahéjrúd
- 1 teáskanál kardamommag
- 1 deciliter tejszín
- 50 gramm kesudió
- 50 gramm mazsola
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 1 ujjnyi darab gyömbér
Elkészítés:
A csirkét kis darabokra vágjuk, dobozba tesszük, elkeverjük a joghurttal. Minimum három órára vagy egy éjszakára behűtjük.
A kesudiót meleg vízbe áztatjuk. Amíg ázik, 200 fokosra előmelegítjük a sütőt. A csirkedarabokat szellősen egy tepsire tesszük, és a forró sütőben megpirítjuk.
Közben a felaprított hagymát a serpenyőben felolvasztott zsiradékon, folyamatosan kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a kardamomot, majd az aprított fokhagymát és a lereszelt gyömbért is. Pár percig kevergetve pirítjuk az alapot, majd beletesszük a csirkedarabokat a maradék joghurtos páccal együtt, hozzáadjuk a tejszínt, a mazsolát és a ledarált kesudiót is. Nagyon alacsony lángon, lefedve kb. 20 percig főzzük. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!