Készíts 3 összetevőből csodavacsorát 30 perc alatt!
Gyors és elképesztően finom: sajtos karfiol
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Most van a szezonja, tessék karfiolt venni! Akkor is, ha nem szeretjük annyira, mert ezzel a kajával biztos, hogy mindenki megszereti. Szóval kell hozzá egy szép fej karfiol, mascarpone és cheddar sajt. Ennyi, az eredmény pedig olyan, mintha sajtos makarónit ennénk, csak ez egészséges is.
A karfiol egy úgynevezett szuperélelmiszer: annyira egészséges, hogy az már gyanús. Már ezért is megéri fogyasztani, hát ha még azt a módszert is megtaláljuk, amitől igazán, ellenállhatatlanul finom lesz. Ropogós sajtréteg alatt, csőben sütve pedig határozottan megvan a módszer.
Ebből az adagból 4 ember jól tud lakni. Készíthetjük 4 kisebb vagy egy nagyobb sütőedényben is, mellé pedig tálaljunk egy nagy tál salátát. Sonkával tovább ízesíthetjük. De az igazi egy nagy csokor friss petrezselyemmel lesz!
Öt perc munka
Túl sok dolgunk nincs is vele, a karfiolt apró darabjaira szedjük, vízben félpuhára főzzük, majd összeforgatjuk a petrezselymes mascarponéval, beborítjuk a finom sajttal, a többi pedig a sütő feladata.
Fotó: katuci
Sajtos karfiol
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej karfiol
- 20 dekagramm cheddar sajt
- 25 dekagramm mascarpone
- 1 csomag petrezselyem
- 2 dekagramm vaj
- 1 csipet só
- 1 ízlés szerint bors
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd még kisebb darabokra. Forrásban lévő, sós vízeben 10 percig főzzük (én néhány csepp citromlevet szoktam beletenni még). A karfiolt leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és összeforgatjuk a krémsajttal. Vajazott formába szedjük egy részét. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal, majd ugyanígy rétegezzük a maradékot. 20 percig sütjük 200 fokos sütőben.
Címkék: