Kétféle sajttal sült paradicsomkarikák: könnyű köret húsok mellé

sajttal sült paradicsomkarika cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lédús paradicsom nyersen és sütve is isteni, nyáron használd ki az igazi szezonját, amíg lehet.

A paradicsom, ha igazán édes és lédús, magában is tökéletes étel. Egy csipet sóval meghintve egy meleg nyári napon tökéletes választás, ha nem kívánsz semmi nehezet. Na de ha már beszerzed szezonban, akkor a legjobb, ami történhet vele, hogy lecsót készítesz belőle, akár hagyományos, akár kicsit elrugaszkodottabb változatban, például bulgurral.

Ha a kettő között keresed a megoldást, akkor vágd karikákra, szórd meg sajttal, mintha melegszendvicset készítenél, locsold meg egy kevés olívaolajjal, add hozzá a zöldfűszert, és told a sütőbe. Kész is a sült paradicsomkarika, amelyet magában vagy bármilyen hús mellé ehetsz, ráadásul tényleg büntetlenül. 

Kétféle sajttal sült paradicsomkarikák

sajttal sült paradicsomkarika recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab paradicsom
  • 200 gramm mozzarella
  • 100 gramm parmezán (reszelt)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tk oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A paradicsomokat karikázzuk fel, és fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik karikára szórjunk egy réteg parmezánt, majd egy réteg mozzarellát. Szórjuk meg a tetejüket morzsolt oregánóval, és óvatosan locsolgassuk meg olívaolajjal. 

Süssük 8-10 percig, amíg a sajt bugyborékolni nem kezd rajta, majd további 2-3 percig, amíg a sajt meg nem barnul.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük