Ketogén diétába illő sajtos tallér, erre vágytál mindig
Maximum zsír, semmi gabona

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Habár ma már teljes iparág épül a diétázókra, és elméletben azok is megtalálhatnák a számításukat, akik szénhidrátszegény diétát folytatnak, a valóságban, lássuk be, elég gyenge és ízetlen a bolti felhozatal az ilyen ételekből, különösen pedig a rágcsálni valókból. Nem baj, megoldjuk házilag, és ez még egészséges is lesz, mert semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz.

Ki ne szeretné a sajtos kekszeket? Sajnos, ezeknek a többsége fehér liszttel készül, ami nem barátja a szénhidrátszegény diétának. Ha azonban onnan nézzük, hogy csak a fehér liszt áll a fogyaszthatóság útjába, akkor nyert ügyünk van. Különösen, ha csak kekszről van szó.

Egy foszlós, levegős, kelt kalácsban például, ahol a sikértartalomnak kulcsszerepe van, sokkal nehezebb lenne a dolgunk, szerencsére az ilyen egyszerű sütiknél azonban, mint egy keksz, alkothatunk kedvünkre. A lényeg a sok-sok sajt és zsíros tejtermék - ha lúd, legyen kövér, toljuk ketogénba!

Fűszerek és magvak

A hab a tortán pedig a zöldfűszer, amivel megbolondítjuk ezt az egyébként is rafinált ízvilágú, csupa sajt csodát. De tehetsz bele magvakat is, attól még finomabb lesz. Így lesz belőle egy finom, parmezános-cheddaros, bazsalikomos, derék, comb és fenékbarát süti. Ráadásul tök egyszerűen. Szívesen.

Ketogén sajtos tallér

keto sajtos tallér

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 12 dekagramm szobahőmérsékletű vaj
  • 2 evőkanál habtejszín
  • 1 csésze durvára reszelt cheddar
  • 0.25 csésze reszelt parmezán
  • 0.25 csésze kókuszliszt
  • 2 evőkanál bazsalikom durvára vágva
  • 2 evőkanál apró magvak
  • 0.5 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.

Tegyük a lágy vajat egy keverőtálba, és keverjük jól össze a tejszínnel.

Adjuk hozzá a durvára reszelt cheddart és a parmezánt, és keverjük ezekkel is jól össze. A legvégén jöhet bele a kókuszliszt, a só, a magvak és a bazsalikom, ha szeretnénk beletenni.

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, és kerek kiszúróval szúrjunk ki belőle tallérokat. A nagy pogácsaforma, vagy egy pohár pont megfelel a célnak.

Süssük a tallérokat 12 percig. Ha még nincsenek kész, és tovább bent kell hagyni, figyeljünk nagyon, mert hajlamosak megégni, és ha megbarnul, keserű lesz.

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük