Finomabb, mint a KFC-s káposztasaláta – Ez lesz az új kedvenced
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Őszinte leszek, én magam nem vagyok egy nagy húsevő, úgyhogy annyira nem hoznak lázba az ilyen jellegű ételek. Még a vasárnapi rántott hús se tartozik a kedvenceim közé, viszont ennek ellenére a csirkések mekkájának tekintett KFC-be gyakran járok.
Na, nem a csirkéért, habár el kell ismernem, a fűszerezésük nagyon jó, de engem valami egészen más izgat: a káposztasaláta. Mondjatok valakit, aki nem szereti azt a káposztasalátát. Egyszerűen zseniális, szerintem nem lehet nem rajongani érte.
Tökéletes arányban van benne káposzta, répa, hagyma, és az egészet összefogja az a finom majonézes, egyszerre édes és savanykás öntet. Évekig kísérletezgettem, mire megtaláltam az eredetire leginkább hasonlító receptet, és szerintem méltó az igazihoz.
Mivel kínáljuk?
Csak vágjatok fel pár szelet csirkemellet a grillre, dobjatok be a szénbe pár szem alufóliába tekert krumplit, és ha kész, kínáljátok az egészet ezzel a salátával. Nem lesz olyan, aki ne csókolna kezet nektek utána.
Pro tipp: Használjátok ki a káposztasalinak szóló szerelmes pillantásokat, és mosogattassatok el velük.
KFC-s káposztasaláta házilag
Hozzávalók 3 adaghoz
- 8 bögre káposzta
- 2 darab közepes méretű répa
- 1 darab közepes fej hagyma
- 0.33 bögre cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 0.25 bögre tej
- 0.5 bögre majonéz
- 0.25 bögre tejföl
- 2 evőkanál almaecet
- 3 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az első, amire szükségünk lesz, az egy megbízható aprítógép, mert ezt a rengeteg zöldséget egyszerű konyhakéssel aprócska kockákra darabolni kész zen-mester feladat, legalábbis én már a káposzta felénél a hajamat tépném. De ha valaki szereti, esetleg nincs konyhagépe, akkor teljes lelki nyugalommal, semmit nem ront összhatáson. Csak arra figyeljünk, hogy a kezdeti lelkes kis kockákból ne legyenek sokkal nagyobbak az idő előrehaladtával, amikor már a hátunk közepére sem kívánjuk a munkafolyamatot.
Szóval akkor a káposztát, a répát és a hagymát vágjuk össze vagy daraboltassuk össze a géppel pici darabokra. Ez a legnehezebb rész, ha ezen túlesünk, a többi már gyerekjáték.
Egy nagyobb - lehetőleg zárható fedelű - tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót. A majonézes krumpliéhoz hasonló dresszinget kell kapnunk. Fontos, hogy addig keverjük, amíg a cukor szemcséi is feloldódnak, mert nem a legjobb, ha ropog a fogunk alatt.
Ezután alaposan keverjük össze a zöldséget az öntettel, lefedve tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk legalább egy órát állni. Persze az sem baj, ha tovább bent marad, jót tesz neki, ha összeérnek benne az ízek.
Fotó: Shutterstock