Egyben sült, szaftos fasírt fűszeresen: krémes krumplipürével a legfinomabb
Az egyben sült fasírttal kevesebb a macera, mint a gombócos változattal, és zsiradékot is kevesebbet vesz fel. Tálald krémes krumplipürével!
Ha szereted a hagyományos fasírtot, próbáld ki a török verzióját is, a köfte hasonlóan, de más fűszerezéssel készül. Nem hiányozhat például belőle a római kömény és a chili, de ha nem kedveled a csípőset, utóbbi mennyiségét nyugodtan csökkentheted. Sokszor kerül bele őrölt koriandermag is, ezt ízlés szerint adagold.
A köfte alapja legtöbbször darált marha- vagy bárányhús, vagy ezek keveréke, de disznót Törökországban nem fogyasztanak.
Ha igazán könnyed, puha köftét készítenél, alkalmazd az alább is olvasható ötletet: adj a húshoz egy kevés szódabikarbónát és citromlevet. Ennek hatására a húsban található fehérjék nehezebben kötnek meg, nem fog úgy megkeményedni a fasírt.
A hagymákat pucoljuk meg, majd reszeljük le.
Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, a hagymákat, a zsemlemorzsát és a fűszereket.
Egy kis tálkában keverjük össze a szódabikarbónát, a citromlevet és a vizet, majd dolgozzuk ezt a keveréket a húsos masszába. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe 2 órára.
Fomázzunk a masszából diónyi golyókat.
Forrósítsunk egy kevés olajat egy serpenyőben. A húsgolyókat tegyük a serpenyőbe, de ne túl szorosan. Süssük őket körbe, míg minden oldaluk szép piros lesz.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu