Mennyei kókuszkrémes pite: a vajas tészta is isteni

3
Nyomtatás
kokuszkremes-pite
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy finom pite bármikor képes meghódítani a szíveket és a desszert után sóvárgó lelkeket: ez a kókuszkrémes biztosan elvarázsol!

Ez a krémes, tejszínhabbal készülő, aromás pite egy klasszikus amerikai sütemény, ami tökéletes választás ünnepekre, de vendégváró desszertnek is. Kívül szexi, belül krémes, és még a pitetészta is házilag készül el.

Néhány lépésből és otthon biztosan fellelhető hozzávalókból készül, alig fél óra alatt, majd már csak türelem kérdése, hogy a hűtőben szépen megdermedjen ez az isteni, kókuszos krém.

Kókuszkrémes pite

kokuszkremes-pite

Hozzávalók x cm-es formához 22 cm átmérőjű formához

A töltelékhez:

  • 60 g kókuszreszelék
  • 3.5 dl tej
  • 3.5 dl habtejszín
  • 150 g kristálycukor
  • 60 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 0.25 tk.
  • 1 tk. vaníliakivonat

A pitetésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 0.25 tk.
  • 1.5 ek. kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 200 g vaj
  • 1 dl víz

A tetejére:

  • 125 ml habtejszín
  • 30 g kókuszpehely
Recept idők

Elkészítés:

Először is készítsük el a pitét, amihez itt találunk pontos leírást. Süssük is meg, a tölteléket nem kell majd sütni.

Ha kész a pitetészta, készítsük el a tölteléket.

Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd szórjuk bele a kókuszreszeléket.

A sűtőt melegítsük elő 175 fokra, majd kb. 5 perc alatt, kétszeri átkeveréssel süssük, amíg aranybarna színt nem kap.

Készítsük el a krémet.

Egy közepes lábasban keverjük össze a tejszínt és a tejet. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet, a tojásokat és a sót is, majd alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg a krém besűrűsödik. Ez kb. 15 perc.

Ezután vegyük le a tűzről a lábast és keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a pirított kókuszt.

A kisült pitetésztába öntsük bele a kókuszos, tejszínes krémet, és szépen simítsuk el a tetejét.

Takarjuk le a tetejét frissen tartó fóliával, majd tegyük be a hűtőbe kb. 4 órára, amíg a krém szépen megszilárdul.

A díszítéshez verjük fel a tejszínhabot egy kevés porcukorral, a kókuszpelyhet pedig egy kisebb serpenyőben 3-5 perc alatt, keverés mellett, alacsony lángon enyhén pirítsuk meg.

A pite tetejére tegyük rá a tejszínhabot, végül pedig hintsük meg a pirított kókuszpehellyel.

Szeleteljük fel a pitét, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon