Kókuszos-ananászos fagyi 4 hozzávalóból: gép nélkül készül

13
Nyomtatás
kokusz-ananasz-fagyi
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pár perc munkával készül ez a krémes, trópusi fagyi, ami tejmentes, így laktózérzékenyként vagy vegánként is bátran fogyaszthatod.

Csupán 4 hozzávaló kell ehhez a krémes, trópusi fagyihoz, amelynek az ananász és a kókusz az alapja. Az íze teljesen olyan, mint a népszerű piña colada koktélnak, csak éppen nem iható, hanem kanalazható formában.

Ananászból frisset és mirelitet is használhatsz, utóbbival könnyebb dolgod lesz, még gyorsabban készülhet el a fagyi. A kókusz krém formájában kerül bele, ezt dobozos kiszerelésben szerezheted be, és mivel magasabb a zsírtartalma, mint a kókusztejnek, krémesebb lesz vele a desszert.

A fagyit ízlés szerint édesítsd: attól függően, milyen édes és érett gyümölccsel dolgoztál, több vagy kevesebb mézre is szükséged lehet.

Kókuszos-ananászos fagyi

kokusz-ananasz-fagyi2

Hozzávalók 1 literhez

  • 450 g kockázott ananász (friss vagy fagyasztott)
  • 400 ml kókuszkrém
  • 2 ek. méz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Ha friss ananásszal dolgozunk, pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra a húsát. Itt olvashatunk szuper tippeket, hogy könnyebb legyen megpucolni.

Tegyük fagyasztózacskóba, majd rakjuk 1-2 órára a mélyhűtőbe, míg keményre fagy.

A fagyott ananászt dobjuk aprítógépbe vagy nagy teljesítményű turmixgépbe, és dolgozzuk addig, míg kásás nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a kókuszkrémet, a sót és a mézet, és turmixoljuk simára.

Kanalazzuk egy 1 literes, fagyasztóba is betehető, légmentesen zárható dobozba, majd tegyük a mélyhűtőbe 4-5 órára.

Legalább 20 perccel a tálalás előtt vegyük ki, hogy picit puhuljon, majd gombócokba szedve kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon