Karamellizált, sütőben sült ananász: fahéjszórást kap a gyümölcs
Az ananász nemcsak nyáron, koktélozáskor vagy gyümölcssalátában jön jól, hanem a hűvösebb időkben is. Ha fűszerekkel sütöd, még ínycsiklandóbb lesz!
Csupán 4 hozzávaló kell ehhez a krémes, trópusi fagyihoz, amelynek az ananász és a kókusz az alapja. Az íze teljesen olyan, mint a népszerű piña colada koktélnak, csak éppen nem iható, hanem kanalazható formában.
Ananászból frisset és mirelitet is használhatsz, utóbbival könnyebb dolgod lesz, még gyorsabban készülhet el a fagyi. A kókusz krém formájában kerül bele, ezt dobozos kiszerelésben szerezheted be, és mivel magasabb a zsírtartalma, mint a kókusztejnek, krémesebb lesz vele a desszert.
A fagyit ízlés szerint édesítsd: attól függően, milyen édes és érett gyümölccsel dolgoztál, több vagy kevesebb mézre is szükséged lehet.
Ha friss ananásszal dolgozunk, pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra a húsát. Itt olvashatunk szuper tippeket, hogy könnyebb legyen megpucolni.
Tegyük fagyasztózacskóba, majd rakjuk 1-2 órára a mélyhűtőbe, míg keményre fagy.
A fagyott ananászt dobjuk aprítógépbe vagy nagy teljesítményű turmixgépbe, és dolgozzuk addig, míg kásás nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a kókuszkrémet, a sót és a mézet, és turmixoljuk simára.
Kanalazzuk egy 1 literes, fagyasztóba is betehető, légmentesen zárható dobozba, majd tegyük a mélyhűtőbe 4-5 órára.
Legalább 20 perccel a tálalás előtt vegyük ki, hogy picit puhuljon, majd gombócokba szedve kínáljuk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu