Régi kedvenc, kókuszos keksztekercs: sütés nélkül, kevés munkával készült finomság

kokuszsuticover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ legegyszerűbb finomságai darált háztartási kekszből készülnek, ráadásul a sütő bekapcsolása nélkül megússzuk a készítésüket. Jól hangzik, ugye?

Az egyik legnépszerűbb sütés nélküli, gyorsan összedobható desszert a kókuszgolyó, ami darált háztartási kekszből készül. Az egyszerűen összeállítható finomság azonban egy nagytestvérrel is büszkélkedik, amely hasonló alapanyagokból készül, nagyon mutatós és ugyanolyan ellenállhatatlan vonzerővel bír.

A kókuszos keksztekercs tésztája darált háztartási kekszből áll össze, ízében a kávé és a rum dominál, a töltelék pedig édes, vajas és kókuszos. A mennyei tekercs elkészítésén lehet variálni, a kókuszos tölteléket gesztenyés masszával is lehet helyettesíteni, de lekvárral is megkenhetjük. A kész tekercset érdemes kókuszreszelékkel megszórni, de ez el is hagyható. A darált kekszes tésztát én tejjel szoktam összeállítani, de ha épp nincs kéznél, vízzel is pótolhatjuk.

Tipp

Miután a konyharuhára tettük a tésztát, sodrófa segítségével végezzük a massza kilapítását, de tegyünk sütőpapírt a tésztára, úgy használjuk a nyújtófát. Szeletelés előtt mindig pihenjen pár órát a kókuszos tekercs.

Kókuszos keksztekercs

kokuszsutict

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

  • 20 dekagramm darált háztartási keksz
  • 15 dekagramm cukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 0.5 deciliter rum
  • 0.5 deciliter kávé
  • 0.5 deciliter tej

Krém:

  • 8 dekagramm vaj
  • 8 dekagramm cukor
  • 8 dekagramm kókuszreszelék

Forgatáshoz:

  • ízlés szerint kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A kekszhez hozzákeverjük a cukrot, kakaóport, rumot, kávét, tejet, majd alaposan összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, utána a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.

Terítsünk ki egy tiszta, nedves konyharuhát, a kekszmasszát lapítsuk el rajta, majd kenjük rá a krémet, utána a konyharuha segítségével tekerjük fel. Ízlésünk szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel, tegyük hűtőbe 1-2 órára, utána szeletelhetjük is.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük