Régi kedvenc, kókuszos keksztekercs: sütés nélkül, kevés munkával készült finomság
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
A világ legegyszerűbb finomságai darált háztartási kekszből készülnek, ráadásul a sütő bekapcsolása nélkül megússzuk a készítésüket. Jól hangzik, ugye?
Az egyik legnépszerűbb sütés nélküli, gyorsan összedobható desszert a kókuszgolyó, ami darált háztartási kekszből készül. Az egyszerűen összeállítható finomság azonban egy nagytestvérrel is büszkélkedik, amely hasonló alapanyagokból készül, nagyon mutatós és ugyanolyan ellenállhatatlan vonzerővel bír.
A kókuszos keksztekercs tésztája darált háztartási kekszből áll össze, ízében a kávé és a rum dominál, a töltelék pedig édes, vajas és kókuszos. A mennyei tekercs elkészítésén lehet variálni, a kókuszos tölteléket gesztenyés masszával is lehet helyettesíteni, de lekvárral is megkenhetjük. A kész tekercset érdemes kókuszreszelékkel megszórni, de ez el is hagyható. A darált kekszes tésztát én tejjel szoktam összeállítani, de ha épp nincs kéznél, vízzel is pótolhatjuk.
Tipp
Miután a konyharuhára tettük a tésztát, sodrófa segítségével végezzük a massza kilapítását, de tegyünk sütőpapírt a tésztára, úgy használjuk a nyújtófát. Szeletelés előtt mindig pihenjen pár órát a kókuszos tekercs.
Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 20 dekagramm darált háztartási keksz
- 15 dekagramm cukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 0.5 deciliter rum
- 0.5 deciliter kávé
- 0.5 deciliter tej
Krém:
- 8 dekagramm vaj
- 8 dekagramm cukor
- 8 dekagramm kókuszreszelék
Forgatáshoz:
- ízlés szerint kókuszreszelék
Elkészítés:
A kekszhez hozzákeverjük a cukrot, kakaóport, rumot, kávét, tejet, majd alaposan összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, utána a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.
Terítsünk ki egy tiszta, nedves konyharuhát, a kekszmasszát lapítsuk el rajta, majd kenjük rá a krémet, utána a konyharuha segítségével tekerjük fel. Ízlésünk szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel, tegyük hűtőbe 1-2 órára, utána szeletelhetjük is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!