Omlós, krémes mojito süti: a híres koktél isteni sütiváltozata
A mojito az egyik legfinomabb nyári koktél. Ha szereted a nem túl erős italt, az omlós, krémes sütiváltozatot se hagyd ki!
Nagyon egyszerűen készül a keverem-kavarom sütemény, amely a lime-tól lesz frissítő és könnyed, a kókusztól pedig édes és gyümölcsös ízvilágú. A citrusnak a héját és a levét is fel kell használni, ezért biogyümölccsel dolgozz, a kókusz pedig tej, olaj és reszelék formájában is a tésztába kerül.
Fontos, hogy sűrű kókusztejjel, és ne kókuszitallal dolgozz, viszont ha esetleg nem kapsz kókuszolajat, azt olvasztott vajjal is helyettesítheted.
Igazi nyári ízeket vonultat fel ez az édesség, a meleg napokon is nagyon jól fog esni, mindenképp érdemes kipróbálni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 22x12 centis kenyérformát.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot és a lime-héjat, az ujjainkkal morzsoljuk egybe, míg illatozni nem kezd. Keverjük a citrusos cukrot a lisztes keverékbe.
Egy külön tálban keverjük össze a kókusztejet, a megolvasztott kókuszolajat, a tojásokat és a lime-levet.
Keverjük egybe a nedves és a száraz hozzávalókat, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket is. Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyengessük el benne.
Süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában hűlni 10 percet, majd borítsuk ki egy rácsra.
A mázhoz keverjük ki a hozzávalókat, majd csurgassuk a kihűlt sütemény tetejére.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu