Krumplis, kolbászos egytál sütőben sütve: így nem fog szétdurranni a kolbász
A krumpli és a kolbász együtt mindig nyerő. Főleg, ha más is kerül melléjük a sütőbe.
Rengeteg színes zöldség és fűszeres grillkolbász: ennyi kell ehhez az egyszerű egyserpenyős fogáshoz, amelyet szinte semmi munkával dobhatsz össze. Én most cukkinit, lila hagymát és kaliforniai paprikát választottam alapnak, de akár mehetne bele paradicsom vagy padlizsán is. Grillkolbászból bármilyet használhatsz, pirospaprikásat, chiliset, de akár fehéret is, amit preferálsz.
Minden egy serpenyőben készül, úgyhogy nem lesz utána sok mosogatnivaló: csak pirítsd le a kolbászt, tedd félre, majd süsd meg a zöldségeket, forgass mindent egybe, és készen is van. Amilyen egyszerű recept, annyira finom, nem lesz híján az ízeknek.
A cukkinikat mossuk meg, vágjuk le a végeiket, daraboljuk össze. A paprikát mossuk meg, szedjük ki a csumáját, majd vágjuk kockákra.
A grillkolbászt vágjuk karikákra.
A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk nyolc részbe, majd szedjük gerezdjeire, a fokhagymát zúzzuk össze.
Forrósítsunk egy evőkanál olajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a kolbászkarikákat, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat pár perc alatt. Szedjük egy tányérra.
Ha a kolbász zsiradékja nem elég, öntsük a serpenyőbe a maradék 2 evőkanál olajat, majd dobjuk rá a hagymát és a paprikát. 2-3 percig dinszteljük, majd mehet rá a cukkini is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Addig dinszteljük a zöldségeket nagy lángon, míg minden megpuhul, és itt-ott megpirulnak. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, 1 percig pirítsuk, majd tegyük vissza a kolbászkarikákat is. 1-2 perc alatt melegítsük őket össze, majd rögtön tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors