![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ragacsos, pikáns koreai csirkeszárnyak: egyszerre édes és tüzes
![koreai-csirkecover](https://kep.index.hu/1/0/3026/30262/302620/30262063_2323337_0b121fff72fbf59fd11653f8c6ef4e70_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ujjaink garantáltan ragadni fognak utána, de minden falat megéri, annyira finomak ezek a különleges csirkeszárnyak.
A csirkehúst szinte mindenki szereti. Részeit sokoldalúan felhasználhatjuk, szerethető és változatos fogásokat alkothatunk belőle. A konyhámban a szárnya került legritkábban terítékre, nem igazán szerettem vele dolgozni, eleinte egyenesen unalmasnak találtam, két variáció elkészítése lebegett mindig a szemem előtt. Vagy betettem a tepsibe hagyományos só, bors, fokhagyma fűszerezéssel, vagy egyszerűen bepaníroztam és kirántottam. Így visszatekintve múltbéli fantáziátlanságomra nem csoda, hogy olyan ritkán tettem csirkeszárnyat az asztalra.
Változatos is lehet
Bár a csirkeszárny sok családban mumus, számtalan lehetőség rejlik benne, ráadásul olcsó alapanyag. Persze nem árt, ha van hozzá a kamránkban fűszer és szósznak való, de néhanapján érdemes benézni egy ázsiai boltba is, ahol rengeteg különleges fűszerből válogathatunk, tölthetjük fel otthoni raktárunkat.
A recept, amit most készülök megosztani, nagyon gazdag ízvilágú. Édes és mégis pikáns, szaftos és ragadós. Remek hétvégi lazulós étel, egy meccs vagy videójáték-maraton szünidejébe beiktatott gyors kaja, amely után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk - szó szerint.
Pikáns koreai csirkeszárnyak
![koreai-csirkect](https://kep.index.hu/1/0/3026/30262/302620/30262097_cf8614be725696d40d213ec968e98a82_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 12 darab csirkeszárny
- olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 3 evőkanál kocshuzsang (koreai chilikrém)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál rizsborecet
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
Fogjuk a feldarabolt, alaposan megtisztított csirkeszárnyakat, és tegyük őket egy nagy tepsibe. Kevés olajban megforgatva, fűszerek nélkül - a szósz elég sós lesz - 15-25 percig süssük a tepsiben a húst.
A szép színt kapott szárnyakat ezután még tegyük bő, forró olajba sülni 5-10 percre, hogy igazán ropogós legyen a bőrük, közben egy nagy serpenyőben készítsük el a fűszeres mázt, amitől igazán ízletes lesz a hús.
Tegyük a serpenyőbe a négy gerezd zúzott fokhagymát, a három kanál koreai chilikrémet, a szójaszószt, a rizsborecetet, a barna cukrot, a halszószt, a szezámolajat, a mézet, a gyömbért, kevés sót és borsot. Melegítsük őket össze folyamatosan kevergetve, majd 2-3 perc után tegyük a szószba a megsült szárnyakat. Alaposan forgassuk át a mázban a húst, majd azonnal tálalhatjuk is a különleges finomságot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!