
Nyári dilemmák: sok a kaja, kicsi a grillrács? Megoldjuk!
Köret steak mellé
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Szeretsz grillezni? Hülye kérdés. Mindenki szeret grillezni. De mi lesz akkor, ha sokan vagyunk, és túl kicsi a sütő? Jön a házon belüli kommandó, és megmenti a húst ezzel a körettel.
A grillezés már csak ilyen: a hangulati tényező rengeteget dob az ételeken. De mi van akkor, ha például nem elég nagy a grillsütő/jó nagy a társaság, és nincs hely mindennek? Akkor jöhet a házon belüli előkészítő csapat és villanthat egy-két finom kiegészítőt.
Amíg tehát a húsok, lepények, zöldségnyársak sülnek a kerti grillen, addig megdolgoztathatjuk a benti sütőt is, és elkészíthetjük ezt a krumplit.
A grillezés – amellett, hogy az egyik legjobb nyáresti időtöltés – olyan különleges szupererővel bír, hogy ha csak egy árva kukoricacsövet dobunk a grillre kevés vajjal, vagy egy krumplit alufóliába csomagolva a parázson sütögetünk, akkor is mindenki oda meg vissza lesz és jóízűen fogja falatozni, még ha egyébként nem is szereti annyira a kukoricát/krumplit.
A hús kint, a köret bent
Viszont lássuk be, jó dolog a grillezett zöldség, de ha választani kell, hogy a steak vagy a krumpli kerüljön a rácsra, akkor mindig a köretek fognak veszteni. Ilyenkor jön jól ez a mentás-újkrumplis köret recept, amit bent is összedobhatunk, és ha még arra is kerül idő, hogy egy zöldsalátát is rittyents mellé, akkor aztán minden összeáll egy tökéletes kerti partihoz.
Mentás-újkrumplis recept

Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kilogramm újkrumpli
- 5 darab menta ág
- 4 darab fokhagyma gerezd
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 7 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
2. Az újkrumplit alaposan megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk, a sütőpapíros tepsibe rakjuk, és sütőbe toljuk. Kb. 40-50 percig sütjük.
3. Közben elkészítjük a mentás-fokhagymás öntetet: A mentaleveleket és a fokhagymát is apróra vágjuk, és elkeverjük a sóval, borssal, olívaolajjal.
4. Ha megsült a krumpli, meglocsoljuk a mentás-fokhagymás öntettel, és megforgatjuk benne.