Nyári dilemmák: sok a kaja, kicsi a grillrács? Megoldjuk!
Köret steak mellé
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szeretsz grillezni? Hülye kérdés. Mindenki szeret grillezni. De mi lesz akkor, ha sokan vagyunk, és túl kicsi a sütő? Jön a házon belüli kommandó, és megmenti a húst ezzel a körettel.
A grillezés már csak ilyen: a hangulati tényező rengeteget dob az ételeken. De mi van akkor, ha például nem elég nagy a grillsütő/jó nagy a társaság, és nincs hely mindennek? Akkor jöhet a házon belüli előkészítő csapat és villanthat egy-két finom kiegészítőt.
Amíg tehát a húsok, lepények, zöldségnyársak sülnek a kerti grillen, addig megdolgoztathatjuk a benti sütőt is, és elkészíthetjük ezt a krumplit.
A grillezés – amellett, hogy az egyik legjobb nyáresti időtöltés – olyan különleges szupererővel bír, hogy ha csak egy árva kukoricacsövet dobunk a grillre kevés vajjal, vagy egy krumplit alufóliába csomagolva a parázson sütögetünk, akkor is mindenki oda meg vissza lesz és jóízűen fogja falatozni, még ha egyébként nem is szereti annyira a kukoricát/krumplit.
A hús kint, a köret bent
Viszont lássuk be, jó dolog a grillezett zöldség, de ha választani kell, hogy a steak vagy a krumpli kerüljön a rácsra, akkor mindig a köretek fognak veszteni. Ilyenkor jön jól ez a mentás-újkrumplis köret recept, amit bent is összedobhatunk, és ha még arra is kerül idő, hogy egy zöldsalátát is rittyents mellé, akkor aztán minden összeáll egy tökéletes kerti partihoz.
Mentás-újkrumplis recept
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kilogramm újkrumpli
- 5 darab menta ág
- 4 darab fokhagyma gerezd
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 7 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
2. Az újkrumplit alaposan megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk, a sütőpapíros tepsibe rakjuk, és sütőbe toljuk. Kb. 40-50 percig sütjük.
3. Közben elkészítjük a mentás-fokhagymás öntetet: A mentaleveleket és a fokhagymát is apróra vágjuk, és elkeverjük a sóval, borssal, olívaolajjal.
4. Ha megsült a krumpli, meglocsoljuk a mentás-fokhagymás öntettel, és megforgatjuk benne.