Isteni körtés-almás morzsasüti – Melegítő fűszerekkel lesz a legfinomabb

almás körtés morzsasüti cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ősz két gyümölcse illatos fűszerekkel ízesítve, morzsasütibe keverve tökéletes desszert lesz a borongós délutánokra.

A morzsasüti az egyik legegyszerűbben összeállítható édesség, gyerekeknek, kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését. Szinte bármilyen gyümölcs illik hozzá, pontosabban azok, amelyek levet eresztenek. Akármennyire szeretem például a szőlőt, nem jó a morzsasütibe, mert a szemek csak összeesnek, és nem adják meg azt a szaftosságot, ami ennek az édességnek a lényege.

Ősszel az alma biztosan nem hiányozhat belőle, ha szereted az almás édességeket, akkor ezt az kevert piskótát is próbáld ki. Az almához nagyon jól illenek az olyan melengető fűszerek, mint a fahéj vagy a szegfűszeg. A másik kedvenc őszi gyümölcsből, körtéből is készülhet morzsasüti, hogy még laktatóbb legyen, keverj hozzá csokit és mogyorókrémet is. Ettől a kombótól még a kedved is jobb lesz a hűvös, őszi napokon. 

Körtés-almás morzsasütemény

almás körtés morzsasüti recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 90 gramm zabpehely
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 30 gramm mandula (darabolt)
  • 2 evőkanál tönkölybúzaliszt
  • 50 gramm vaj (olvasztott)
  • 3 darab alma
  • 2 darab körte
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 0.5 darab citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a körtét hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat, majd kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, locsoljuk rá a citromlevet, szórjuk meg fahéjjal és az egy kanál nádcukorral, és forgassuk össze. 

A zabpelyhet, a mandulát, a lisztet és a barna cukrot keverjük össze, majd öntsük rá az olvasztott vajat, és forgassuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az almás, körtés keveréket tegyük egy jénaiba, majd szórjuk rá a zabpelyhes mixet. 

Süssük 25-30 percig, amíg meg nem pirul a teteje.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük