
Lágy körtés csokoládétorta liszt nélkül - Szétolvad a szádban
Gombóc Artúr valószínűleg azt mondaná, hogy a csokoládéhoz minden nagyon passzol, ahogy Micimackó is úgy fogalmazna, bármihez tennénk: Köszönöm, jól. Na de az édes körte és a kicsit kesernyés fekete csoki tényleg zseniálisak együtt.
A legrégibb és legegyszerűbb változat, amiben párt alkotva főszerepelnek a Szép Heléna körtéje nevű desszert. Ez egy nagyon szofisztikált édesség, párolt körtével és olvasztott étcsokoládéval: egyszerű, de nagyon elegáns. Most körülbelül ezekre az ízekre gondoltam, de sütemény és nem tányérdesszert formájába szerettem volna őket önteni.
Mivel az ötletadó desszertben csokoládéöntet szerepelt, valami nagyon lágy tésztát képzeltem el, így egy szimpla francia csokoládés piskótát készítettem. Ez annyiban különbözik az egyszerű piskótától, hogy vaj is van a tésztájában, a lisztet pedig darált mandula helyettesíti.
Körtés-csokoládés sütemény

Hozzávalók 6 adaghoz:
- 100 gramm étcsokoládé
- 80 gramm vaj
- 50 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 1 csipet só
- 80 gramm darált mandula
- 4 darab körte
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/ Só&Bors
Olvasd el ezt is!
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.