Közszolgálat eperszezonra: így készíts tökéletes eperhabot 10 perc alatt!
Joghurtos eperhab recept
4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Az eperszezon az év egyik legjobb időszaka, bár egyszerűbb, ha simán belátjuk, hogy az abszolút tuti. Ilyenkor az ember egyet akar: sok-sok epres, na jó, szamócás receptet, hogy minél többet kihozhasson ebből az illatos és cuki gyümölcsből. Tessék, itt van egy Katucitól, már-már közszolgálatilag.
Eperszezon, napsütés, hideg joghurt és 10 perc, ennyi kell a tökéletes eperhabhoz. Meg persze az sem árt, ha van valami jó technikád a tejszínhab felveréséhez. Megsúgjuk: a habfixáló segíteni szokott, meg az is ha jól behűtött tejszínt használunk.
Kép forrása: katucikonyha
Felejtsd el a bolti joghurthabokat, a házi magasan veri azokat. Ráadásul egyszerre több adagot is készíthetünk, 2-3 napig bőven eláll a hűtőben (khmmm már ha marad belőle).
Nem fog
A receptben megadott mennyiség hivatalosan négy adagra elég, de most szólunk, hogy ha a realitások még jelentenek nekünk valamit, és a valódi igényeket nézzük, akkor inkább kettőnek számít. Ha négyen vagyunk, inkább dupla adagot készítsünk.
Joghurtos eperhab
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 deciliter hideg habtejszín
- 2 deciliter görög joghurt
- 10 dekagramm eper
- 5 dekagramm porcukor
- 0.5 darab kezeletlen citrom héja
- 1 csomag zselatin fix
Elkészítés:
A hideg habtejszínt a porcukor és a fixáló felével kemény habbá verjük.
Az epret simára pürésítjük, és a finomra reszelt citromhéjjal, a maradék porcukorral és zselatin fixszel együtt a joghurthoz adjuk.
Ezt is simára keverjük. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot, és kis poharakba adagoljuk. Tálalásig hűtőben pihentetjük! Tipp: a habot tálalhatjuk friss gyümölccsel, de pirított magokkal vagy kekszmorzsával is nagyon finom.
Az epret simára pürésítjük, és a finomra reszelt citromhéjjal, a maradék porcukorral és zselatin fixszel együtt a joghurthoz adjuk.
Ezt is simára keverjük. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot, és kis poharakba adagoljuk. Tálalásig hűtőben pihentetjük! Tipp: a habot tálalhatjuk friss gyümölccsel, de pirított magokkal vagy kekszmorzsával is nagyon finom.
Címkék: