
Isteni, krémes citrompuding: édes hűsítő a nyári napokra

Forró nyári napokon nemcsak a hűsítő limonádé, hanem bármilyen citromos étel jól fog esni, akár desszertformában is.
A puding igazi megmentő, magában is eheted, de sütemények töltelékeként is tökéletesen működik. Érdemes adalékmentes házit készíteni, hiszen egyáltalán nem nagy munka az összeállítása. A krémes, sűrű textúráját a keményítő fogja adni.
Nyáron minél hűsítőbb ízekre vágyunk, a gyümölcsös, savanykás édességek mindig felfrissítenek. Citrom biztosan kéznél van, érdemes kezeletlen héjút választani, mert akkor azt is lereszelheted, amely még jobb ízt ad a desszertnek. Ha igazán hűsítő édességre vágysz, akkor készíts citromfagyit.
A puding pedig magában vagy piskótába töltve is tökéletes lesz.
Krémes citrompuding

Hozzávalók 4 személyre
- 3 evőkanál keményítő
- 250 milliliter tejszín
- 120 gramm cukor
- 240 milliliter tej
- 3 darab tojássárgája (L-es)
- 1 darab citrom leve és héja
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tegyünk egy szűrőt egy hőálló tál tetejére, és tegyük félre.
Az összes hozzávalót tegyük egy közepes nagyságú edénybe, és keverjük habosra. Hagyjuk a keveréket 5 percig állni, majd keverjük át újra. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, folyamatosan kevergetve, hogy besűrűsödjön. Vigyázzunk, oda ne kapjon az alja, inkább vegyük lejjebb a lángot, ha szükséges. Ahogy elkezd bugyogni, vegyük le a gázról. Öntsük a szűrőre, és szűrjük át.
Ehetjük melegen is, de ha hidegen szeretnénk, akkor osszuk szét még melegen pár tálka között, majd ha egy kicsit hűlt, tegyük hűtőszekrénybe. Tegyünk a tetejükre szorosan folpackot, hogy megakadályozzuk a bőrösödést.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!