Isteni, krémes citrompuding: édes hűsítő a nyári napokra

citrompuding cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Forró nyári napokon nemcsak a hűsítő limonádé, hanem bármilyen citromos étel jól fog esni, akár desszertformában is.

A puding igazi megmentő, magában is eheted, de sütemények töltelékeként is tökéletesen működik. Érdemes adalékmentes házit készíteni, hiszen egyáltalán nem nagy munka az összeállítása. A krémes, sűrű textúráját a keményítő fogja adni.

Nyáron minél hűsítőbb ízekre vágyunk, a gyümölcsös, savanykás édességek mindig felfrissítenek. Citrom biztosan kéznél van, érdemes kezeletlen héjút választani, mert akkor azt is lereszelheted, amely még jobb ízt ad a desszertnek. Ha igazán hűsítő édességre vágysz, akkor készíts citromfagyit.

A puding pedig magában vagy piskótába töltve is tökéletes lesz. 

Krémes citrompuding

citrompuding recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál keményítő
  • 250 milliliter tejszín
  • 120 gramm cukor
  • 240 milliliter tej
  • 3 darab tojássárgája (L-es)
  • 1 darab citrom leve és héja
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk egy szűrőt egy hőálló tál tetejére, és tegyük félre. 

Az összes hozzávalót tegyük egy közepes nagyságú edénybe, és keverjük habosra. Hagyjuk a keveréket 5 percig állni, majd keverjük át újra. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, folyamatosan kevergetve, hogy besűrűsödjön. Vigyázzunk, oda ne kapjon az alja, inkább vegyük lejjebb a lángot, ha szükséges. Ahogy elkezd bugyogni, vegyük le a gázról. Öntsük a szűrőre, és szűrjük át. 

Ehetjük melegen is, de ha hidegen szeretnénk, akkor osszuk szét még melegen pár tálka között, majd ha egy kicsit hűlt, tegyük hűtőszekrénybe. Tegyünk a tetejükre szorosan folpackot, hogy megakadályozzuk a bőrösödést. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük