![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes, édes kókuszkávé - Jégkockával, de forrón is tökéletes
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A krémes kókuszkávé alapja a kókusztej, amelyből egy sűrű, édes szirupot kell készíteni. Ezt a selymes, fűszeres, édes italt jegeskávéként szokták kínálni, de hűvös időben melegen is fogyaszthatjuk.
Sűrűbb, zsírosabb kókusztejre van szükség az alaphoz, ezt megvehetjük bármelyik nagyobb üzletben, de elkészíthetjük saját kezűleg is, körülbelül fél liter vízhez 200 gramm kókuszcsipszet használjunk. Ráadásul, ha otthoni körülmények között készítjük, akkor mi szabályozhatjuk, hogy mennyire legyen sűrű vagy híg a lé.
A kókusztejből lényegében egy sűrített tejet kell készíteni, juharsziruppal, kardamommal és mandulakivonattal kell összefőzni, majd a felére redukálni, hogy egy édes, kókuszos szirupot kapjunk. Ha nem szeretjük a juharszirupot, helyettesíthetjük mézzel, de akkor azért nem lesz ugyanolyan az ízélmény.
A kókuszkávét hidegen és melegen is ihatjuk - a hideg verzióhoz mind a sűrített kókusztejet, mind a kávét hűtsük le, és jégkockával kínáljuk, a meleg verzióhoz először készítsük el a lábasban az édes kókusztejet, utána főzzük le a kávét, úgy öntsük össze a kettőt. Az adagok nagy, 3 deciliteres poharakra vonatkoznak.
Kókuszkávé
![kókuszkávérecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291006/29100683_eedaf10d373a9e7f54ff39512e82edd7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 bögre hosszú kávé
- 400 milliliter kókusztej (sűrű, zsíros)
- 3 evőkanál juharszirup
- 1 kávéskanál kardamom
- 1 kávéskanál mandulakivonat
- opcionális jégkocka
- opcionális tej
Elkészítés:
Öntsük a kókusztejet egy kis lábasba. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot, hogy csak gyöngyözzön, adjuk hozzá a juharszirupot. Addig főzzük, amíg a tej a felére nem redukálódik.
Keverjük bele a kardamomot és a mandulakivonatot, vegyük le a tűzről. Ha a hideg változatot készítjük, hűtsük le.
Tegyünk jégkockákat a pohárba (elhagyható). Osszuk el négyfelé a kávét. A sűrített kókusztejet öntsük rá a kávéra, keverjük el. Ha krémesebbre szeretnénk a kávét, adhatunk még hozzá tejet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!