Villámgyors fehér csokis rizspuding: hihetetlenül krémes
Ha magasabb szintre emelnéd a klasszikus tejberizst, akkor ezt a receptet válaszd: sűrű, krémes és ellenállhatatlan a végeredmény!
Ezt a receptet a nagymamám titokzatos receptes füzetében találtam, és bevallom, rendkívül finomra sikerült. A rizskoch elkészítése pofonegyszerű, és még csak nem is igényel lehetetlen hozzávalókat.
A rizst édesített tejben főzzük meg, ami megadja a sütemény alapízét, majd vajjal tesszük krémessé, a tojásokkal pedig könnyeddé a tésztát. A végén pedig házi lekvárral és porcukorral hintjük meg, hiszen ettől lesz igazán eredeti és teljes ez a desszert.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy szögletes tepsit vajazzunk, illetve lisztezzünk ki, vagy béleljük ki sütőpapírral és hintsük meg az alját búzadarával.
Egy közepes méretű lábasba öntsük bele a rizst, majd öntsük rá a tejet. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze.
Ezután kezdjük el alacsony lángon, fedő alatt főzni, míg a rizs megpuhul, magába szívja a tejet. Ez kb. 10-13 perc, a rizs típusától függően. Ha megfőtt, még forrón keverjük hozzá a margarint.
A tojásokat üssük bele egy másik, közepes tálba, és enyhén verjük fel. Adjuk hozzá a rizses keverékhez. Keverjük össze, majd öntsük bele az előkészített tepsibe.
A süteményt előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt süssük készre.
Ha elkészült, pár percig pihentessük a sütőn kívül, majd kockázzuk fel, és ízlés szerint kínáljuk porcukorral, illetve lekvárral.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu